როგორ მოვამზადოთ ყაბაყი გლეხურად - სეზონის ჰიტი
ყაბაყი კარგად გარეცხეთ და დაჭერით 5–7 მმ სისქის რგოლებად.
მოაყარეთ მარილი და 10 წუთით დატოვეთ, ასე ზედმეტ ტენს გამოუშვებს. შემდეგ ფრთხილად გამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით.
ცალკე თასში აურიეთ ფქვილი, სახამებელი, პაპრიკა და შავი პილპილი.
თითოეული ნაჭერი ჯერ ამოავლეთ გათქვეფილ კვერცხში, შემდეგ მშრალ ნაზავში.
გააცხელეთ ტაფაში ზეთი (დაახლოებით 1 სმ ფენა) და შეწვით ყაბაყის რგოლები თითო მხარეს 2–3 წუთი, სანამ ოქროსფერი, ხრაშუნა ქერქი გაუჩნდება.
შემწვარი ყაბაყები გადაიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი შეიწოვოს.
სოუსი 🥣
შეურიეთ არაჟანი, გახეხილი ნიორი და დაჭრილი კამა. მიირთვით ხრაშუნა ყაბაყებთან ერთად, გემო დაუვიწყარია!