ფუმფულა, ტკბილი და ცილებით სავსე დესერტი ან საუზმე: როგორ მოამზადოთ ხაჭოს ოლადები ბანანით და ნიგვზით - rogor.ge
ფუმფულა, ტკბილი და ცილებით სავსე დესერტი ან საუზმე: როგორ მოამზადოთ ხაჭოს ოლადები ბანანით და ნიგვზით
- დიდ ჯამში მოათავსეთ ხაჭო, დაბლენდერებული ბანანი და კვერცხები. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- დაამატეთ ნუშის ფქვილი, ვანილი, დარიჩინი, გამაფხვიერებელი და მარილი.
- კვლავ აურიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი შეერიოს.
- ტაფა გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე და მსუბუქად წაუსვით ზეთი ან კარაქი.
- კოვზით დადეთ ტაფაზე მცირე რაოდენობით ცომი, რომ პატარა ოლადის ფორმა მიიღოს.
- თითოეული მხარე 2–3 წუთი შეწვით, სანამ ოქროსფერი და ფუმფულა არ გახდება.
- მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი ან პეკანი და სურვილისამებრ თაფლი.
- მიირთვით ცხელად, როგორც საუზმე ან დესერტი, იდეალურია ბანანის ნაჭრებთან და დამატებით თხილეულთან ერთად