ფუმფულა, ტკბილი და ცილებით სავსე დესერტი ან საუზმე: როგორ მოამზადოთ ხაჭოს ოლადები ბანანით და ნიგვზით - rogor.ge

ფუმფულა, ტკბილი და ცილებით სავსე დესერტი ან საუზმე: როგორ მოამზადოთ ხაჭოს ოლადები ბანანით და ნიგვზით

  1. დიდ ჯამში მოათავსეთ ხაჭო, დაბლენდერებული ბანანი და კვერცხები. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  2. დაამატეთ ნუშის ფქვილი, ვანილი, დარიჩინი, გამაფხვიერებელი და მარილი.
  3. კვლავ აურიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი შეერიოს.
  4. ტაფა გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე და მსუბუქად წაუსვით ზეთი ან კარაქი.
  5. კოვზით დადეთ ტაფაზე მცირე რაოდენობით ცომი, რომ პატარა ოლადის ფორმა მიიღოს.
  6. თითოეული მხარე 2–3 წუთი შეწვით, სანამ ოქროსფერი და ფუმფულა არ გახდება.
  7. მოაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი ან პეკანი და სურვილისამებრ თაფლი.
  8. მიირთვით ცხელად, როგორც საუზმე ან დესერტი, იდეალურია ბანანის ნაჭრებთან და დამატებით თხილეულთან ერთად