როგორ მოვამზადოთ გემრიელად ქათამი (Butter Chicken) - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ გემრიელად ქათამი (Butter Chicken)

დიდ ქვაბში გააცხელეთ 1 ს/კ კარაქი + ოდნავ ზეთი. ნელ ცეცხლზე მოხრაკეთ ხახვი.

დაამატეთ დაჭრილი ნიორი და ჯანჯაფილი, მსუბუქად აურიეთ, დააცადეთ რამდენიმე წამი რომ შეიწვას, ყურადღებით იყავით, რომ არ დაიწვას.

დაუმატეთ ქათმის კუბები და აურიეთ კარგად, რომ ორივე მხრიდან შეერიოს სანელებლები. დაუმატეთ ძირა, კურკუმა, პაპრიკა, მარილი და ცოტა პილპილი, აურიეთ, რომ ქათამი კარგად დაიფაროს სანელებლებით.

დაასხით პომიდორი და პომიდვრის პიურე, კარგად აურიეთ. თუ სქელია, დაამატეთ ცოტა წყალი ან ცოტა ბულიონი.

დაფარეთ ქვაბის სახურავი და მსუბუქად ადუღეთ დაახლოებით 15–20 წუთით, რომ ქათამი მომზადდეს.

გახსენით ცეცხლი დაბალზე, დაამატეთ ნაღები და დარჩენილი კარაქი. აურიეთ, ადუღეთ 3-5 წუთით, რომ სოუსი კარგად შესქელდეს და კრემიანი გახდეს.

დააგემოვნეთ, შეიძლება მარილი ან პილპილი დაამატოთ საჭიროების შემთხვევაში. თუ სოუსი თხევადია, კიდევ რამდენიმე წუთით დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ.

მიირთვით ცხლად ბასმათი ბრინჯთან ან ლავაშთან ერთად.