როგორია მარტივი ხრიკი, რომ ქვაბიდან წყალი არ გადმოვიდეს
რატომ ხდება ეს
სუფთა წყალი იშვიათად დუღს ისე, რომ გარეთ გადმოვიდეს. პრობლემა მაშინ ჩნდება, როცა მასში ცილები ან ნახშირწყლები ხვდება, მაგალითად, ბრინჯი, მაკარონი, ფაფა ან რძე. მათში არსებული სახამებელი გახურებისას იხსნება და ქმნის ქაფს, რომელიც ადვილად გადმოედინება ქვაბიდან.
3 მარტივი ხრიკი
1. ხის კოვზი ქვაბზე
თუ ადუღებულ ქვაბზე ხის კოვზს მოათავსებთ, ქაფი ზედაპირზე აღარ დაგროვდება თანაბრად. ბუშტუკები ადვილად გაიწმინდება და წყალი გარეთ აღარ გადმოვა. ეფექტი დროებითია, ამიტომ ჯობს კოვზი ხანდახან ცივ წყალში ჩარეცხოთ, რომ არ გადახურდეს.
2. ცოტა ზეთის დამატება
რამდენიმე წვეთი ზეთი ზემოქმედებს სახამებელზე, ხელს უშლის ქაფის წარმოქმნას და ამით სითხის გადმოსვლასაც აჩერებს.
3. ნუ დაფარავთ ქვაბს სახურავით
თუ ქვაბი მჭიდროდ არის დახურული, ორთქლს გასასვლელი არ აქვს, რის გამოც ქაფი სწრაფად მატულობს და ადუღებული წყალი გარეთ „გარბის“. თუ რეცეპტში აუცილებლადაა საჭირო სახურავით ადუღება, დროულად მოხსენით, რომ თავიდან აიცილოთ პრობლემები.