სეზონი დაიწყო: როგორ მოვამზადოთ იდეალური ვაშლის ჯემი მარტივი რეცეპტით - rogor.ge

სეზონი დაიწყო: როგორ მოვამზადოთ იდეალური ვაშლის ჯემი მარტივი რეცეპტით

კლასიკური რეცეპტი ვაშლის ჯემისთვის

ეს რეცეპტი დროის მიერ გამოცდილია და გაძლევთ სქელ, არომატულ და ნაზ მურაბას. მოცემული რაოდენობა გათვლილია 3 კგ ვაშლზე, თუმცა სურვილისამებრ შეგიძლიათ გაზარდოთ ან შეამციროთ პროპორციები.

გაასუფთავეთ ვაშლები კანისა და გულიდან და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

დადეთ სქელძირიან ქვაბში, დაუმატეთ წყალი და ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე 20–30 წუთის განმავლობაში, სანამ კარგად დარბილდება.

თუ დარჩა პატარა ნაჭრები, ბლენდერით ან ტლანქით აქციეთ ერთიან მასად.

ჩაყარეთ შაქარი, მოურიეთ და ხარშეთ კიდევ 10 წუთი, სანამ მურაბა გასქელდება.

ცხელი მურაბა ჩაასხით წინასწარ სტერილიზებულ ქილებში, მჭიდროდ დაახურეთ და გადააბრუნეთ თავქვე გასაცივებლად.

540498776-775399271903769-1707060425521616928-n-1757673634.jpg

პატარა საიდუმლოები იდეალური ჯემისთვის

ჯემისთვის საუკეთესოა ოდნავ მჟავე ვაშლები, რადგან მათში ბევრია პექტინი, რაც ბუნებრივად ამაგრებს ტექსტურას.

თუ გსურთ აბსოლუტურად გლუვი კონსისტენცია, აუცილებლად გამოიყენეთ ბლენდერი.

სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაუმატოთ დარიჩინი ან ვანილი დამატებითი არომატისთვის.

სცადეთ ეს რეცეპტი და მიიღებთ სურნელოვან, ნაზ და გემრიელ ვაშლის მურაბას, რომელიც მთელი ზამთარი გასიამოვნებთ.