შეიძლება თუ არა საზამთროს გაყინვა და როგორ გააკეთოთ ეს სწორად - rogor.ge

შეიძლება თუ არა საზამთროს გაყინვა და როგორ გააკეთოთ ეს სწორად

როგორ გავყინოთ საზამთრო სწორად

საზამთრო ძალიან წყლიანი ხილია, ამიტომ არასწორი გაყინვისას ხშირად კარგავს ტექსტურას და არომატს. საიდუმლო სწორ მომზადებასა და „შოკურ“ გაყინვაშია.

ნაბიჯები: აირჩიეთ მწიფე და ნამდვილად ტკბილი საზამთრო.

გარეცხეთ კარგად გამდინარე წყლის ქვეშ.

მოაცილეთ ქერქი და თუ საჭირო იქნება — დიდი კურკებიც.

დაჭერით რბილობი კუბებად ან ბურთულებად.

დიდი კუბები იდეალურია სმუზისთვის.

პატარა ნაჭრები — კოქტეილებისა და ცივი სასმელებისთვის.

1676623099-13-1756708297.jpg

შოკური გაყინვის ხრიკი

დაალაგეთ დაჭრილი ნაჭრები საცხობ ფირფიტაზე, რომელიც დაფარულია პერგამენტის ქაღალდით.ყურადღება მიაქციეთ, რომ ნაჭრები ერთმანეთთან არ ეხებოდეს.

მოათავსეთ საყინულეში 2–3 საათით, სანამ ბოლომდე არ გაიყინება.

ამის შემდეგ შეგიძლიათ გადაიტანოთ ნაჭრები ჰერმეტულ პარკში ან პლასტიკურ კონტეინერში. პარკიდან აუცილებლად გამოუშვით ჰაერი, რათა არ შეიქმნას ყინულის ზედმეტი ფენა. შეინახეთ −18°C-ზე ან უფრო დაბალ ტემპერატურაზე.

1571134133-1756708198.jpg

👉 სწორად გაყინული საზამთრო ინახება დაახლოებით 8 თვემდე.

უნდა გავალღოთ თუ არა?

საზამთრო გალღობის შემდეგ უფრო წყლიანი და რბილი ხდება, ამიტომ უმჯობესია მისი გამოყენება პირდაპირ საყინულიდან.

როგორ გამოვიყენოთ გაყინული საზამთრო:

ჩაყარეთ ნაჭრები ლიმონათში ან კოქტეილებში ყინულის კუბიკების ნაცვლად.

გამოიყენეთ სმუზის ან ცივი დესერტის მოსამზადებლად.

შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც გაყინული ნუგბარი — ისიც გემრიელია და ძალიან გამაგრილებელი.

kak-zamorozit-arbuz2-1756708376.jpg