როგორ მოვამზადოთ ქათმის კატლეტები, რომელიც პირში დნება: დაუმატეთ ეს ინგრედიენტები...
ფარში მოამზადეთ – ქათმის ფილე გაატარეთ ხორცსაკეპში ან დააბლენდერეთ.
პური დაასველეთ რძეში ან ნაღებში, შემდეგ კარგად გაწურეთ და ფარშს შეურიეთ.
ხახვი ძალიან წვრილად დაჭერით და ფარშს დაუმატეთ.
ჩაუმატეთ კვერცხი, მარილი და პილპილი. ხელით კარგად აურიეთ, სანამ მასა ერთგვაროვანი და ოდნავ წებოვანი არ გახდება.
საიდუმლო ეტაპი – კარაქი პატარა კუბიკებად დაჭერით და ცოტა ხნით გააცივეთ/გაყინეთ. როცა კატლეტებს ჩამოაყალიბებთ ხელით, თითოეულის შუაგულში ერთი ნაჭერი კარაქი ჩადეთ.
ფორმირებული კატლეტები ამოავლეთ ფქვილში ან საფანელში.
შეწვით გახურებულ ზეთიან ტაფაზე ოქროსფერ ფენამდე.
შემდეგ გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაში, დააფარეთ ფოლგა და შედგით ღუმელში 180°C-ზე 10 წუთით ― ასე ისინი ბოლომდე მომზადდება და საოცრად წვნიანი გამოვა.