მარტივი ხრიკი, როგორ გაფცქვნათ მოხარშული კვერცხი იდეალურად - rogor.ge

მარტივი ხრიკი, როგორ გაფცქვნათ მოხარშული კვერცხი იდეალურად

მოათავსეთ კვერცხები ერთ ფენად ქვაბში და დაასხით იმდენი წყალი, რომ მთლიანად დაიფაროს (ზედმეტად 1–2 სმ).

წყალში დაამატეთ სოდა, ან ძმარი, რათა შემდგომში ნაჭუჭის მოცილება ადვილი იყოს.

საშუალო-ძლიერ ცეცხლზე მიიყვანეთ წყალი ძლიერ ადუღებამდე.

დროის დაყენება – როცა ადუღდება, დააფარეთ თავსახური, გამორთეთ ცეცხლი და დატოვეთ კვერცხი

  • 9–10 წუთი — მყარად მოხარშული გულიებისთვის
  • 6–7 წუთი — ნახევრად „ჟელესებური“ გულიებისთვის
  • 4 წუთი - თოხლოდ მოხარშული

შოკი ყინულში – დაუყოვნებლივ გადაიტანეთ კვერცხები ყინულით სავსე დიდ თასში და გააჩერეთ მინიმუმ 10 წუთით.

პროფესიონალივით გაფცქვნა – მსუბუქად დაარტყით კვერცხი მაგიდაზე, გადააგორეთ, რომ ჭურვი გაიბზაროს, შემდეგ გააფცქვენით გამდინარე წყლის ქვეშ — ასე მიიღებთ იდეალურ შედეგს.

დამატებითი რჩევა: შედარებით ძველი (1 კვირის) კვერცხები ბევრად ადვილად იფცქვნება, ვიდრე ძალიან ახალი.

536281796-122150752502798424-8378848473224987900-n-1756108825.jpg