სახლში მომზადებული ჭარხლის უგემრიელესი მწნილის რეცეპტი - rogor.ge

სახლში მომზადებული ჭარხლის უგემრიელესი მწნილის რეცეპტი

ჭარხალი კარგად გარეცხე, მოხარშე კანიანად, გაციებულს გააცალე კანი და დაჭერი ნაჭრებად.charxali4-1755505192.jpg

მარინადი მოამზადე: წყალში ჩაყარე მარილი, შაქარი, პილპილი და დაფნა. ადუღების შემდეგ ჩაასხი ძმარი.

ჭარხალი ჩადე სტერილიზებულ ქილებში, თითოეულში დაამატე ნიორი და სურვილისამებრ კამა ან სხვა სუნელები.

თავზე გადაასხი ცხელი მარინადი და მჭიდროდ დაახურე თავსახური.

გააჩერე თავდაყირა გახურებულ ქილებში 24 საათით, რომ კარგად დაილუქოს.

charxali2-1755505209.jpg

რჩევები: საუკეთესო გემო აქვს მინიმუმ 1 კვირის შემდეგ.

შენახვა შეიძლება ბნელ, გრილ ადგილას რამდენიმე თვე.

charxali3-1755505227.jpg

ხრაშუნა ეფექტისთვის ჭარხალს ცოტა ნედლი ხახვიც შეგიძლია დაამატო.

charxali5-1755505246.jpg

ეს მწნილი განსაკუთრებით უხდება ცხარე კერძებს, მწვადს, კარტოფილს და სენდვიჩებს.

charxali-1755505264.jpg

charxali1-1755505276.jpg

როგორ გახეხოთ ჭარხალი და არ დაისვაროთ: 5 მეთოდი, რომელიც არ იცოდით