სახლში მომზადებული ჭარხლის უგემრიელესი მწნილის რეცეპტი
ჭარხალი კარგად გარეცხე, მოხარშე კანიანად, გაციებულს გააცალე კანი და დაჭერი ნაჭრებად.
მარინადი მოამზადე: წყალში ჩაყარე მარილი, შაქარი, პილპილი და დაფნა. ადუღების შემდეგ ჩაასხი ძმარი.
ჭარხალი ჩადე სტერილიზებულ ქილებში, თითოეულში დაამატე ნიორი და სურვილისამებრ კამა ან სხვა სუნელები.
თავზე გადაასხი ცხელი მარინადი და მჭიდროდ დაახურე თავსახური.
გააჩერე თავდაყირა გახურებულ ქილებში 24 საათით, რომ კარგად დაილუქოს.
რჩევები: საუკეთესო გემო აქვს მინიმუმ 1 კვირის შემდეგ.
შენახვა შეიძლება ბნელ, გრილ ადგილას რამდენიმე თვე.
ხრაშუნა ეფექტისთვის ჭარხალს ცოტა ნედლი ხახვიც შეგიძლია დაამატო.
ეს მწნილი განსაკუთრებით უხდება ცხარე კერძებს, მწვადს, კარტოფილს და სენდვიჩებს.
როგორ გახეხოთ ჭარხალი და არ დაისვაროთ: 5 მეთოდი, რომელიც არ იცოდით