შოკოლადის კრემ-კასტარდი - rogor.ge

შოკოლადის კრემ-კასტარდი

კრემის ფენა

ღუმელი გააცხელეთ 160°C-მდე.

ბლენდერში ან მიქსერით აურიეთ ნაღებიანი ყველი, შესქელებული რძე, რძე, კვერცხები და ვანილი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

მიღებული მასა ჩაასხით ღუმელგამძლე ფორმაში.

მოათავსეთ ფორმა წყლით სავსე სხვა, უფრო დიდ ფორმაში (ბენ-მარის მეთოდი), რომ კრემი ნაზი გამოვიდეს.

გამოაცხვეთ დაახლოებით 50-60 წუთი, სანამ კრემი გამაგრდება. მთლიანად გააცივეთ.

შოკოლადის განაში

ნაღები გააცხელეთ (არ აადუღოთ).

დაასხით დაჭრილ შოკოლადს და ურიეთ, სანამ მთლიანად ერთგვაროვანი არ გახდება.

ოდნავ გააციეთ, შემდეგ დაასხით გაცივებულ კრემის ფენას.

გაშრობა და მირთმევა

დესერტი შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 3-4 საათი (სასურველია მთელი ღამე), რათა ფენები კარგად გამაგრდეს.

დაჭერით ნაჭრებად და მიირთვით.