როგორ მოამზადოთ შოკოლადის და ხაჭოს "ბალიშები" - rogor.ge

როგორ მოამზადოთ შოკოლადის და ხაჭოს "ბალიშები"

ხაჭოს ფენა: დიდ ჯამში შეურიეთ ხაჭო, ვანილინი, შაქარი (100 გ), სახამებელი და 1 კვერცხი.

xachosnamcxvari2-1754656964.jpg

ბლენდერით ან ჩასაშვები მიქსერით გაათქვიფეთ ერთგვაროვან მასად.

გადაიტანეთ ნაზავი საკონდიტრო პარკში.

ბისკვიტი: კვერცხის ცილები გამოყავით გულებისგან. ცილებში ჩაყარეთ მწიკვი მარილი და დაიწყეთ ათქვეფა. პროცესში ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარი (60 გ) და გააგრძელეთ, სანამ მაგარი მასა არ მიიღება.

გულებს დაუმატეთ შაქარი (60 გ), ზეთი, რძე და მწიკვი მარილი, შემდეგ ათქვიფეთ ერთგვაროვან მასად.xachos-namcxvari1-1754656952.jpg

ცალკე ჯამში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და კაკაო. ეს ნარევი ნელ-ნელა ჩაყარეთ გულების მასაში და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ ნაწილის სახით ათქვეფილი ცილები, ფრთხილად აურიეთ, შემდეგ ჩაუმატეთ დარჩენილი ცილები და კვლავ ნაზად შეურიეთ.

ღუმლის ფორმას დაფარეთ პერგამენტის ქაღალდით და ჩაასხით შოკოლადის ცომი. საკონდიტრო პარკიდან ხაჭოს ნაზავი დააწყვეთ ზოლებად ისე, რომ შეიქმნას უჯრის მსგავსი ქსელი, შემდეგ გააკეთეთ კიდის ზოლი გარშემო.

გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180°C ტემპერატურაზე დაახლოებით 30 წუთი. გამოცხობის შემდეგ გააგრილეთ 10 წუთით, შემდეგ კი თითოეულ თეთრ ზოლზე შუაში გაჭერით, რომ მიიღოთ "ბალიშების" ფორმა.

xachos-namcxvari-1754656985.jpg