ორსულობა გულისრევის გარეშე: ტოპ-7 პროდუქტი, რომლებიც ტოქსიკოზის დროს გიშველით
ჯანჯაფილი
ჯანჯაფილი ცნობილია გულისრევის საწინააღმდეგო თვისებებით. ბიოაქტიური ნაერთი გინგეროლი მოქმედებს, როგორც დამამშვიდებელი საშუალება კუჭისთვის. ჯანჯაფილის ჩაიმ ან ნახარშმა შეიძლება შეგიმსუბუქოთ გულისრევის შეგრძნება. თუმცა ორსულობის დროს ნებისმიერი საშუალების მიღებამდე სასურველია კონსულტაცია ექიმთან.
პიტნა
პიტნის დამამშვიდებელი თვისებები ეხმარება კუჭის სპაზმების მოხსნაში და გულისრევის შემცირებაში. შესაძლებელია მშრალი ფოთლების ნაყენის მომზადება: 1–2 ჩაის კოვზი ფოთოლს დაასხით ცხელი წყალი, დააყოვნეთ 5–10 წუთი და დალიეთ მცირე ყლუპებით.
ბანანი
ბანანი მდიდარია კალიუმით და ადვილად გადაიქცევა ენერგიის წყაროდ, კუჭის გადატვირთვის გარეშე. მასში შემავალი ვიტამინი B6 ამსუბუქებს დილის ტოქსიკოზის სიმპტომებს.
ბრინჯი
ბრინჯი ერთ–ერთი ყველაზე მარტივი მოსანელებელია. ის შთანთქავს კუჭის მჟავას და ამშვიდებს მონელებას. სასურველია მიირთვათ თეთრი ბრინჯი ან ბრინჯის ფაფა ცხიმებისა და სანელებლების გარეშე.
ქოქოსის წყალი
ქოქოსის წყალი ბუნებრივი ელექტროლიტების, ვიტამინებისა და მინერალების წყაროა, რომელიც ორგანიზმს hydrate-ს ინარჩუნებს. განსაკუთრებით სასარგებლოა გულისრევის დროს, რადგან ამშვიდებს და ავსებს სითხის მარაგს.
ბულიონები და სუპები
მსუბუქი ბოსტნეულის ან ქათმის სუპი ადვილად ინელება, კვებავს და ატენიანებს ორგანიზმს. სასურველია თავი აარიდოთ მძიმე, ცხიმიან ან პარკოსნიან სუპებს.
კამის თესლის წყალი
კამის (ფენხელის) თესლი ამცირებს კუჭ-ნაწლავის სპაზმებს, ამშვიდებს და ამცირებს გაზებს. შეგიძლიათ მოამზადოთ ნაყენი: 1 ჩაის კოვზი თესლი დაასხით მდუღარე წყალი, დააყოვნეთ 10–15 წუთი, გადაწურეთ და დალიეთ თბილი ან ოთახის ტემპერატურაზე.