როგორ მოვამზადოთ ღვინო წითელი ან შავი მოცხარისგან - rogor.ge
როგორ მოვამზადოთ ღვინო წითელი ან შავი მოცხარისგან
- მოცხარი კარგად გარეცხეთ. ტოტების მოცილება აუცილებელი არ არის.
- მთელი კენკრა მოათავსეთ დიდ მინის ქილაში, მოაყარეთ შაქარი და დაასხით წყალი.
- შაქრის რაოდენობის შემცირება არ არის რეკომენდებული — წინააღმდეგ შემთხვევაში ღვინო შეიძლება დამჟავდეს.
- ყველა ინგრედიენტი აურიეთ. ბოთლის/ქილის ყელზე წამოაცვით სამედიცინო რეზინის ხელთათმანი (შეგიძლიათ ძაფით ან რეზინითაც დაამაგროთ).
- დადგით თბილ ადგილას 3 კვირით. თუ ხელთათმანი გაიბერა — ეს ნიშნავს, რომ დუღილი მიმდინარეობს.
- კვირის შემდეგ დააგემოვნეთ ღვინო. თუ მეტ სიტკბოს საჭიროებს, დაამატეთ შაქარი გემოვნებით და კიდევ 3 კვირით გააჩერეთ ხელთათმანით დახურული.
- შემდეგ გადაწურეთ ღვინო მარლით — ნუ გამოწურავთ მარცვლებს, რათა სასმელი არ გახდეს ბლანტი.
- გარეცხილ ჭურჭელში ჩაასხით უკან და კვლავ დააგემოვნეთ. სურვილისამებრ კიდევ დაამატეთ შაქარი.
- ისევ დაახურეთ ხელთათმანი და კიდევ 2 კვირით დადგით თბილ ადგილზე.
- ბოლოს რბილი მილის საშუალებით გადაასხით ღვინო სუფთა ბოთლებში ისე, რომ ნალექი არ მოჰყვეს.
