როგორ მოვამზადოთ ღვინო წითელი ან შავი მოცხარისგან - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ღვინო წითელი ან შავი მოცხარისგან

  1. მოცხარი კარგად გარეცხეთ. ტოტების მოცილება აუცილებელი არ არის.
  2. მთელი კენკრა მოათავსეთ დიდ მინის ქილაში, მოაყარეთ შაქარი და დაასხით წყალი.
  3. შაქრის რაოდენობის შემცირება არ არის რეკომენდებული — წინააღმდეგ შემთხვევაში ღვინო შეიძლება დამჟავდეს.
  4. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ. ბოთლის/ქილის ყელზე წამოაცვით სამედიცინო რეზინის ხელთათმანი (შეგიძლიათ ძაფით ან რეზინითაც დაამაგროთ).
  5. დადგით თბილ ადგილას 3 კვირით. თუ ხელთათმანი გაიბერა — ეს ნიშნავს, რომ დუღილი მიმდინარეობს.
  6. კვირის შემდეგ დააგემოვნეთ ღვინო. თუ მეტ სიტკბოს საჭიროებს, დაამატეთ შაქარი გემოვნებით და კიდევ 3 კვირით გააჩერეთ ხელთათმანით დახურული.
  7. შემდეგ გადაწურეთ ღვინო მარლით — ნუ გამოწურავთ მარცვლებს, რათა სასმელი არ გახდეს ბლანტი.
  8. გარეცხილ ჭურჭელში ჩაასხით უკან და კვლავ დააგემოვნეთ. სურვილისამებრ კიდევ დაამატეთ შაქარი.
  9. ისევ დაახურეთ ხელთათმანი და კიდევ 2 კვირით დადგით თბილ ადგილზე.
  10. ბოლოს რბილი მილის საშუალებით გადაასხით ღვინო სუფთა ბოთლებში ისე, რომ ნალექი არ მოჰყვეს.

mocxarisgvino-1753699862.jpg