კეტო ჩიზქეიქი შოკოლადის ძირით და არაქისის კრემით - rogor.ge
კეტო ჩიზქეიქი შოკოლადის ძირით და არაქისის კრემით
ფუძე:
- აურიე ნუშის ფქვილი, კაკაო, შაქარი (ან შემცვლელი) და მარილი.
- დაამატე გამდნარი კარაქი და აურიე, სანამ ცომივით გახდება.
- ჩააფინე მასა 18 სმ-ს ფორმაში და ამოტრიალებული ჭიქით დაპრესე ძირი.
- გამოაცხვე 170°C-ზე 10 წუთი. გააგრილე.
შიგთავსი:
- კრემ-ყველი და არაქისის პასტა ათქვიფე ერთგვაროვან მასამდე.
- დაამატე შაქრის შემცვლელი, არაჟანი და ვანილი. ბოლოს კვერცხები (არ ათქვიფო ძალიან).
- დაასხი ფუძეზე და გამოაცხვე 160°C-ზე დაახლოებით 40–45 წუთით. ცენტრი შეიძლება ოდნავ რბილი დარჩეს.
- გააგრილე ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შედგი მაცივარში მინიმუმ 4 საათით ან მთელი ღამით.
მინანქარი:
- შოკოლადი და ნაღები გაადნე ორთქლზე ან მიკროტალღურ ღუმელში.
- დაამატე კარაქი და აურიე პრიალა მინანქრის მიღებამდე.
- გადაასხი ჩიზქეიქს და მაცივარში შედგი სანამ მთლიანად გაცივდება.
