როგორ მოვამზადოთ ჯანსაღი მარწყვის მილკშეიკი
აიღეთ ¾ ჭიქა დაჭრილი მარწყვი, დაუმატეთ 1 ს/კ შაქარი და აურიეთ. დააყოვნეთ, რომ მარწყვმა საკუთარი წვენი გამოუშვას.
დარჩენილი 2 ჭიქა მარწყვი ჩაყარეთ ქვაბში, დაუმატეთ 3 ს/კ შაქარი და დიდი ლიმონის (ან ლაიმის) წვენი.
მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუწიეთ და დაახლოებით 10 წუთი ხარშეთ, სანამ მარწყვი კარგად დაიშლება და სიროფივით არ გახდება.
ხშირად ურიეთ.
მზა სიროფი გააგრილეთ მაცივარში, სანამ კარგად არ გაცივდება.
მინის ჭიქაში ჩაასხით 2-3 ს/კ სიროფი, დაუმატეთ ¾ ჭიქა მცენარეული რძე (მაგალითად, უშაქრო სოიოს რძე), ყინული და ზემოდან 1 ს/კ შაქრიანი მარწყვი.
აურიეთ და დააგემოვნეთ!
სურვილის მიხედვით შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი სიროფი ან მარწყვი.