როგორ მოამზადოთ ბანანის ტორტი გამოცხობის გარეშე – სწრაფი რეცეპტი
ჟელატინი მოამზადეთ: პატარა ჯამში ჩაყარეთ ჟელატინი და დაასხით ცივი წყალი. გააჩერეთ 10–15 წუთი გასაფუებლად.
კრემის ბაზა: ღრმა თასში შეურიეთ არაჟანი და მოხარშული შედედებული რძე. შეურიეთ ბლენდერით, სანამ მიიღებთ ერთგვაროვან, რბილ მასას.
ბანანი: დაჭერით რგოლებად, დაახლოებით 0.5 სმ სისქის.
ორცხობილა: ხელით ან დანით დააქუცმაცეთ პატარა ნაჭრებად.
კრემის გამაგრება: შეზავებულ კრემში ჩაასხით თბილი (გაცხელებული) ჟელატინი. კარგად აურიეთ, შემდეგ ჩაამატეთ ბანანი და ორცხობილა.
ფორმაში გადატანა: ტორტის ფორმას დააფარეთ პერგამენტი ან საკვები ფირი. ჩაასხით მასა, გაასწორეთ ზედაპირი. შედგით მაცივარში მინიმუმ 6 საათით, იდეალურია — ღამით.
მომზადების წინ: ამოიღეთ ტორტი ფორმიდან, მოხსენით ფირი და ზედაპირზე მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი ცხრილიდან.