მექსიკური სიმინდის დიპი - rogor.ge

მექსიკური სიმინდის დიპი

სიმინდის მომზადება:

თუ სიმინდი შემწვარია, გააციეთ და მოაჭერით მარცვლები დანით. თუ მოხარშულია — იგივე.

საუკეთესო გემოსთვის გამოიყენეთ შემწვარი სიმინდი.

არომატიზაცია:

დაასხით ტაფაზე 2 ს.კ. ზეთი, დაუმატეთ 1 ჩ.კ. ჩილის ფხვნილი და ჩაყარეთ სიმინდის მარცვლები. მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე 2 წუთით.

სიმინდის ნაწილი გადადეთ გვერდზე:

⅓ მარცვლები ამოიღეთ ცალკე ჯამში და დაუმატეთ დარჩენილი 1 ს.კ. ზეთი და ½ ჩ.კ. ჩილის ფხვნილი. კარგად აურიეთ.

კრემის ბაზა:

ბლენდერში ათქვიფეთ არაჟანი, იოგურტი და ⅔ ფეტას ყველი ერთიან მასამდე.

აწყობა:

კრემისებრი მასა ჩაუმატეთ დარჩენილ სიმინდს ტაფაზე (გამორთულ ცეცხლზე), დაამატეთ ლაიმის წვენი და კარგად აურიეთ.

გაწყობა და მორთვა:

მიიტანეთ დიპი სერვირების ჯამში ან პირდაპირ ტაფაზე. ზემოდან მოაყარეთ გადადებული სიმინდი, დარჩენილი ფეტა, ქინძი და ლაიმის რგოლები. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ჩილის ფხვნილიც.

რასთან მიირთვათ:

ტორტილას ჩიფსებით, პიტას პურით, კარაქიანი ორცხობილებით ან ბოსტნეულით.

რჩევები:

  1. გამოიყენეთ ფეტა კოტიხას ნაცვლად — ის უფრო რბილია და უკეთ ერწყმის დიპს.
  2. თუ არ გაქვთ ბერძნული იოგურტი, შეიძლება ჩვეულებრივი იოგურტის, არაჟნის ან მაიონეზის გამოყენებაც.
  3. მორთვისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაჭრილი ავოკადო, პიკო დე გაიო ან მწვანე ხახვი.
  4. შედგით მაცივარში და მიირთვით მეორე დღესაც — გემო კიდევ უფრო უკეთესი იქნება!
  5. შენახვა:შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 3–4 დღემდე. არ გაიყინოს, რადგან რძის პროდუქტი სტრუქტურას დაკარგავს.

corn-dip-7-1024x1536-1748431743.jpg

გემრიელად მიირთვით! 🌽💛