ყველაფერი შეურიეთ და მზადაა: გემრიელი და სწრაფი შოკოლადის ნამცხვრის რეცეპტი მერი ბერისგან - rogor.ge

ყველაფერი შეურიეთ და მზადაა: გემრიელი და სწრაფი შოკოლადის ნამცხვრის რეცეპტი მერი ბერისგან

მომზადების ეტაპები:

  1. გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. ტორტის ფორმას (დაახლოებით 30 x 23 სმ) გადაუსვით კარაქი და დააფარეთ საცხობი ქაღალდი.
  2. ტორტის მასის მომზადება: კაკაოს ფხვნილს დაასხით მდუღარე წყალი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაამატეთ კარაქი და კარგად გათქვიფეთ. შემდეგ დაამატეთ ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი და აურიეთ ერთგვაროვან ცომად.
  3. გამოაცხვეთ ტორტი 30 წუთის განმავლობაში, სანამ ნამცხვრის კიდეები არ დაიწყებს ფორმიდან გამოყოფას. გააგრილეთ ფორმაში 10 წუთით, შემდეგ ამოიღეთ და ფრთხილად მოხსენით ქაღალდი.
  4. ჯემის ფენა: სანამ ტორტი ჯერ კიდევ თბილია, გადაუსვით ზედაპირზე გარგარის ჯემი.
  5. შოკოლადის მინანქრის მომზადება: გაცხელებულ ნაღებში ჩაუმატეთ შოკოლადის ნაჭრები და აურიეთ სრულად გადნობამდე. გააგრილეთ ცოტა და შემდეგ გადაასხით ტორტს.
  6. გაფორმება: თუ გსურთ თეთრი შოკოლადის ზოლები („ბუმბულის“ ეფექტი), გაადნეთ თეთრი შოკოლადი, ჩაასხით კულინარულ ტომარაში და წაუსვით წვრილად ზედაპირზე. შემდეგ ტკბილეულის ჩხირით გადაუსვით ხაზებზე მონაცვლეობით, რომ მიიღოთ ლამაზი ნახატი.

ტორტი მზად არის — მარტივი, სწრაფი და ნამდვილად შთამბეჭდავი!

shokoladistorti-1747988355.jpg

შეგიძლიათ მიირთვათ დღესასწაულზე ან კი უბრალოდ ჩაისთან, როცა გინდათ რაღაც ტკბილი და საოცრად არომატული.