როგორ მოვამზადოთ უგლუტენო ვეგეტარიანული ლაზანია - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ უგლუტენო ვეგეტარიანული ლაზანია

გოგრის გამოცხობა: გაცხელეთ ღუმელი 200°C-ზე . მოათავსეთ გოგრის ნაჭრები საცხობ ფირფიტაზე, ზემოდან მოასხით ზეთი სპრეით, გამოაცხვეთ 30-40 წუთით, სანამ ოქროსფერ ფერს მიიღებს.

ისპანახისა და ბარდის მომზადება: ამასობაში, ტაფაზე მოასხით ზეთი სპრეით და ჩაყარეთ ისპანახი და ნიორი. მოშუშეთ 2-3 წუთით, გადმოდგით თასში. ჩაამატეთ ბარდა და მსუბუქად დაჭყლიტეთ. დაუმატეთ ისევ ისპანახი, მოაყარეთ მარილი და აურიეთ.

რიკოტას კრემის მომზადება: შეურიეთ რიკოტა და ფეტა. ლაზანიას ფირფიტები ჩააგდეთ მდუღარე წყალში, შემდეგ ამოიღეთ, გაწურეთ და გააშრეთ. 29.5 x 19.5 სმ ზომის ღრმა საცხობ ფორმაში მოასხით ზეთი სპრეით. ფსკერზე გადაანაწილეთ 3 სუფრის კოვზი პომიდვრის სოუსი, დაალაგეთ ლაზანიას ფირფიტები, მოაწყვეთ გამომცხვარი გოგრის ნაჭრები, შემდეგ ბაზილიკის ფოთლები, მეორე ფენა ფირფიტების, ისპანახისა და ბარდის მასა, დარჩენილი პომიდვრის სოუსი, კვლავ ლაზანიას ფენა. ზემოდან რიკოტას კრემი. მოაყარეთ ჩედარი და პარმეზანი.

გამოცხობა: გამოაცხვეთ 40-45 წუთით, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება. გამოიღეთ და გააჩერეთ 10 წუთით.

ugluteno-lazania-1747911684.jpg

მორთვა და მირთმევა: მორთეთ ჩერი პომიდვრით და სუფთა ისპანახის ფოთლებით. გემრიელად მიირთვით!