როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ბლინები ყაბაყით და კარტოფილით
ბოსტნეულის წინასწარი მომზადება
გახეხეთ ყაბაყი და კარტოფილი მსხვილი სახეხით. მოათავსეთ სუფთა პირსახოცში ან წვრილ საცერში, მოაყარეთ 1 ჩ.კ. მარილი და გააჩერეთ 10 წუთი — ნესტის გამოსაყვანად.
ნესტის მოცილება
შემდეგ გაწურეთ მაქსიმალურად — დოლბანდით გამოწურეთ ან ხელით დააჭირეთ საცერში. რაც უფრო მშრალი იქნება მასა, მით უფრო ხრაშუნა გამოვა ბლინები.
ცომი
კვერცხი და რძე ერთად კარგად ათქვიფეთ. ცალკე შეურიეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი და ნელ-ნელა შეურიეთ კვერცხის მასას.
შერევა
დაამატეთ გაწურული ყაბაყი და კარტოფილი, მწვანე ხახვი, ოხრახუში და დარჩენილი ½ ჩ.კ. მარილი. კარგად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი მასა მიიღება.
შეწვა
დასხით ზეთი (დაახლ. 3-4 მმ სისქით) სქელძირიან ტაფაზე და გააცხელეთ. თითო ბლინი ჩამოასხით ¼ ჭიქის რაოდენობით და ოდნავ დააბრტყელეთ. შეწვით ორივე მხრიდან 3–4 წუთი, ან სანამ ოქროსფრად არ შეიბრაწება.
მიირთვით სოუსთან ერთად
ცალკე თასში აურიეთ არაჟანი და მაიონეზი, დაამატეთ კიტრი, კამა და ნიორი. შეაზავეთ მარილით და პილპილით.