5 საიდუმლო იდეალური ჩაქაფულის მოსამზადებლად - ქართველი შეფების რჩევები - rogor.ge

5 საიდუმლო იდეალური ჩაქაფულის მოსამზადებლად - ქართველი შეფების რჩევები

გამოიყენე სეზონური ინგრედიენტები

შეფ ლევან კობიაშვილის რჩევით, ჩაქაფულის წარმატების გასაღები სეზონური პროდუქტებია:​

„მხოლოდ გაზაფხულზე შეგვიძლია მივიღოთ ის ალუჩა და ტარხუნა, რაც ჩაქაფულს ნამდვილ ქართულ გემოს ანიჭებს.“​შეარჩიე მწვანე, მჟავე ალუჩა და სურნელოვანი ტარხუნა, რათა კერძს ბუნებრივი მჟავიანობა და არომატი შესძინო.​

ხორცის სწორად შერჩევა

ხბოს ან ბატკნის ხორცი ჩაქაფულისთვის იდეალურია. შეფები გვირჩევენ, რომ ხორცი ცოტა მოზრდილ ნაჭრებად დავჭრათ და დაბალ ცეცხლზე, თეთრ ღვინოსა და საკუთარ წვენში ნელა მოვხარშოთ, რათა რბილი და წვნიანი ტექსტურა მივიღოთ.​

მწვანილის თანმიმდევრული დამატება ქვაბში

მწვანილის დამატება ეტაპობრივად მნიშვნელოვანია. პირველ რიგში, ჩააფინეთ მწვანე ხახვი და ნიორი, შემდეგ ქინძი და ბოლოს ტარხუნა. ეს თანმიმდევრობა საშუალებას აძლევს თითოეულ ინგრედიენტს, სრულად გახსნას თავისი არომატი და კერძს სიღრმე შესძინოს.​

chakapuli-1744713320.jpg

ღვინის ხარისხი

თეთრი მშრალი ღვინო ჩაქაფულს სიმსუბუქესა და არომატს ანიჭებს. შეფები გვირჩევენ, რომ ღვინო ხარისხიანი იყოს, რადგან ის კერძის გემოზე პირდაპირ გავლენას ახდენს.​

მოთმინება და დრო

ჩაქაფული ნელა ხარშვას მოითხოვს. დაბალ ცეცხლზე ხანგრძლივი ხარშვა ხორცს რბილსა და წვნიანს ხდის, ხოლო ინგრედიენტების არომატები სრულად იშლება. არ იჩქარო — მოთმინება საუკეთესო შედეგს მოგიტანს.