როგორი 3 სანელებლის დამატება უწყობს ხელს ყავაში წონის დაკლებასა და ჯანმრთელობას - rogor.ge

როგორი 3 სანელებლის დამატება უწყობს ხელს ყავაში წონის დაკლებასა და ჯანმრთელობას

დარიჩინი – ტკბილი ალტერნატივა შაქრის გარეშე

9-1741775442.jpg

თუ ტკბილი გემოს მოყვარული ხართ, მაგრამ შაქრის მოხმარების შემცირება გსურთ, დარიჩინი საუკეთესო ალტერნატივაა.

კვლევებმა აჩვენა, რომ დარიჩინი აუმჯობესებს ინსულინის მიმართ მგრძნობელობას და ეხმარება ორგანიზმს შაქრის სწორად მეტაბოლიზებაში. გარდა ამისა, მას აქვს ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, რაც ხელს უწყობს ცხიმის წვას და ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას.

როგორ დავამატოთ?

ერთი პატარა კოვზი დაფქული დარიჩინი საკმარისია თქვენი დილის ყავისთვის, რათა მას სასიამოვნო გემო და სასარგებლო თვისებები შესძინოს.

ჯანჯაფილი – მეტაბოლიზმის დამაჩქარებელი

8-1741775475.jpg

ჯანჯაფილი ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ანტიოქსიდანტია, რომელიც ხელს უწყობს ანთების შემცირებას და მეტაბოლიზმის დაჩქარებას.

იგი შეიცავს ნივთიერებას, რომელიც ხელს უწყობს ცხიმის დაწვას და ინსულინის მიმართ ორგანიზმის მგრძნობელობის გაზრდას. მისი რეგულარული გამოყენება სისხლში შაქრის დონის რეგულირებას, ქოლესტერინის დონის შემცირებას და ცხიმოვანი მეტაბოლიზმის გაუმჯობესებას უწყობს ხელს.

როგორ დავამატოთ?

ყავაში ¼ ჩაის კოვზი ჯანჯაფილის დამატება საკმარისია. გემოს დასაბალანსებლად შეგიძლიათ ცოტაოდენი დარიჩინიც შეურიოთ.

კაიენური წიწაკა – ცხიმის წვის ბუნებრივი გამაძლიერებელი

2-1741775567.jpg

თუ უჩვეულო გემოებს არ ერიდებით, კაიენური წიწაკა თქვენს ყავას უფრო ეფექტურს გახდის ცხიმის დაწვის პროცესში.

ეს სანელებელი შეიცავს კაპსაიცინს – ნაერთს, რომელიც ტემპერატურულ ეფექტს იწვევს ორგანიზმში, რაც მეტაბოლიზმს აჩქარებს და ხელს უწყობს კალორიების უფრო სწრაფად დაწვას.

გარდა ამისა, კაიენური წიწაკა ამცირებს მადას და ხელს უშლის ჭარბი კალორიების მიღებას.

როგორ დავამატოთ?

დაამატეთ ყავაში პაწაწინა მწიკვი კაიენური წიწაკა – არ გადააჭარბოთ, რათა გემო ზედმეტად ცხარე არ გახდეს.

4 რამ, რასაც გასტროენტეროლოგი ყოველდღიურად აკეთებს, რომ მეტაბოლიზმი საათივით მუშაობდეს