როგორ მოვამზადოთ ტორტი „ყავის ქაფი“: ნაზი და ჰაეროვანი დესერტის რეცეპტი
ბისკვიტის მომზადება:
ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან ერთად. დაამატეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მიღებული ცომი წაუსვით კარაქწასმულ საცხობ ფორმას და გამოაცხვეთ 180°C-ზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. იდეალურია, თუ ფორმას გვერდები ეხსნება. აცადეთ ბისკვიტს გაგრილება. თუ ფორმა არ არის მოხსნადი, ბისკვიტი ამოიღეთ, შემდეგ კი ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი ისე, რომ ტორტის ამოღება გაგიადვილდეთ.
შიგთავსის მომზადება:
ხაჭო კარგად ათქვიფეთ (შეგიძლიათ გაწუროთ საცერში). კაპუჩინოს ფხვნილი გააზავეთ 50-70 მლ წყალში, დაუმატეთ შაქარი და ეს მასა შეურიეთ ხაჭოს. ჟელატინი მოამზადეთ შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით და დაუმატეთ ხაჭოს მასას. შოკოლადი წვრილად დაჭერით, დაუმატეთ შიგთავსს და 20 წუთით შედგით მაცივარში. ცალკე ათქვიფეთ ნაღები და შემდეგ შეურიეთ კრემს.
ტორტის აწყობა:
შიგთავსი გაანაწილეთ ბისკვიტზე. მოაყარეთ დარჩენილი შოკოლადი. შედგით მთელი ღამით მაცივარში, რათა დესერტი კარგად გაჯერდეს და სტრუქტურა შემსუბუქდეს.
როგორ მოამზადოთ ტორტი „სენატორი“ – ხრაშუნა ბეზე და არომატული კრემი