როგორ უნდა იკვებოთ გულძმარვის დროს
აირჩიეთ დაბალი მჟავიანობის საკვები
როდესაც მჟავა და სხვა სითხეები კუჭიდან ისევ საყლაპავში მიედინება, იწვევს გულძმარვას. ბუნებრივი მჟავები საკვებში, როგორიცაა ბევრი ხილი, ბოსტნეული და სასმელი, ასევე თამაშობს დიდ როლს.
რა შეგიძლიათ მიირთვათ გულძმარვის დროს
- ნესვი და ბანანი;
- შვრიის ფაფა;
- ბრინჯი და კუსკუსი;
- ბოსტნეული;
- თევზი;
- კვერცხის ცილა.
რომელი საკვები მოგიხსნით გულძმარვას
- ცერეცო. ეს ხრაშუნა, ძირტკბილას არომატული მცენარე სალათების შესანიშნავ დამატებას წარმოადგენს. არსებობს გარკვეული მტკიცებულება, რომ ცერეცოს შეუძლია გააუმჯობესოს საჭმლის მონელება. მისი pH არის 6,9, ამიტომ დაბალი მჟავაა;
- ჯანჯაფილი. ძველი ბუნებრივი საშუალება კუჭის გაღიზიანებისთვის, ეხმარება რეფლექსს;
- ოხრახუში. ოხრახუში ასობით წლის განმავლობაში ტრადიციული წამალია საჭმლის მონელების დროს;
- ალოე ვერა. ეს არის კიდევ ერთი ძველი წამალი კუჭ-ნაწლავის პრობლემებისთვის, რომელიც ეხმარება რეფლექსს. ალოე ვერა შეგიძლიათ შეიძინოთ როგორც მცენარე, ასევე, დანამატის სახით - კაფსულებში, წვენებში და სხვა ფორმით.