როგორ მოამზადოთ მინი პიცა ძეხვით
კარაქი და კვერცხი წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან და გაათბეთ ოთახის ტემპერატურაზე. დიდ თასში აურიეთ თბილი წყალი, შაქარი და საფუარი და გააჩერეთ 10 წუთი. ამ დროის განმავლობაში საფუარი უნდა გააქტიურდეს.
კვერცხი ათქვიფეთ საფუარის ნარევში, დაუმატეთ მარილი და შაქარი. თანდათან დაუმატეთ ფქვილი, თან ხელით ურიეთ ცომი, რომ ჟანგბადით გაჯერდეს. ბოლოს შეურიეთ დარბილებული კარაქი ცომში. მოზილეთ ცომი, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება და გვერდებიდან მოშორებას დაიწყებს. შეიძლება დაგჭირდეთ მეტ-ნაკლებად ფქვილის დამატება. დააფარეთ ცომი პირსახოცით და დადგით თბილ ადგილას 3 საათით. მოზილეთ ცომი ხელებით ყოველ საათში.
ცომი გაყავით თანაბარ ნაჭრებად და გააბრტყელეთ ბურთულებად. პროდუქციის მითითებული რაოდენობით მიიღებთ დაახლოებით 8 ბურთულას. დააფარეთ ნაჭრებს პარკი და დატოვეთ 8 წუთი.
სოსისი დაჭერით პატარა კუბიკებად და ყველი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. თუ სხვა ინგრედიენტებს იყენებთ, ისინიც დაჭერით.
ცომის ბურთულები გააბრტყელეთ თხლად და მოათავსეთ პერგამენტით დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. ცომს წაუსვით კეტჩუპი. ძეხვი მოათავსეთ პიცის ცენტრში და მოაყარეთ ყველი, კიდეები თავისუფალი დატოვეთ.
პიცა შედგით 200°-ზე გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში. მზა პიცას სურვილისამებრ წაუსვით მაიონეზი.