როგორ მოვამზადოთ საახალწლოდ სალათა "დრაკონის სუნთქვა", რომ წლის მბრძანებელს ვასიამოვნოთ
კორეული სტილის კარტოფილი (კამდიჩა) და სტაფილო შეგიძლიათ შეიძინოთ მზა, ან შეგიძლიათ თავად მოამზადოთ ერთი-ორი დღით ადრე. ცხარე კარტოფილის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ასევე კარტოფილის "პაი" - წვრილ ზოლებად დაჭრილი და შემწვარი კარტოფილი, ასევე გემრიელი იქნება.
კიტრი დავჭრათ ზოლებად, მოვაყაროთ მარილი, მოვაყაროთ ცოტა შაქარი, გავაჩეროთ 5-7 წუთი, რის შემდეგაც ფრთხილად გამოვწურავთ ზედმეტ სითხეს, რომ მომავალში ჩვენი სალათი არ „ჟონავდეს“.
ქათამს (მოხარშული, გამომცხვარი, შებოლილი) დაშლით ბოჭკოებად, ასე რომ სალათი უფრო ფუმფულა გახდება, ქათამი კი უფრო წვნიანი და ნაზი.
აიღეთ დიდი თეფში, რაზეც სალათს ააწყობთ. ქვედა ფენაზე მოათავსეთ ქათამი. ზემოდან გაუკეთეთ მაიონეზის ბადე.
შემდეგ მოდის კიტრის ფენა, მაიონეზის ბადე. ახლა იწყება ხელით მუშაობა. კარტოფილის უმეტეს ნაწილს ვაფენთ, ვცდილობთ სალათს ცეცხლოვანი ფორმა მივცეთ.
შემდეგ ცეცხლს სტაფილოებით ვაფორმებთ.
კიდევ რამდენიმე კარტოფილის ფენა და სალათი მზად არის. ცეცხლის ეფექტისთვის და ამავდროულად სალათის პიკანტურობისთვის შეგიძლიათ ძირში წითელი წიწაკა ან ჰალაპენო გამოიყენოთ.
ცეცხლს ვარეგულირებთ, სურვილისამებრ შეგიძლიათ გააკეთოთ პატარა „ნაპერწკლები“ ვარდისფერი წიწაკის გამოყენებით. მზადაა! სალათი ხრაშუნა, პიკანტური და გემრიელია, მაშინვე შეგვიძლია მივირთვათ!
უცხიმო, სუფთა და ნატურალური: როგორი კერძები უნდა იყოს საახალწლო სუფრაზე 2024 წელს