მხოლოდ 1 წვეთი იაფფასიანი საშუალება და დაივიწყეთ საყინულეში ყინულის გაყინვა - როგორ გამოიყენოთ
რა უნდა გააკეთოთ, თუ ყინული მაცივარში გაიყინება
ყინულის გაყინვის პრობლემისგან თავის დასაღწევად, ჯერ უნდა გაალღვოთ და გაწმინდოთ საყინულე. თუ სათანადოდ მოუვლით საყინულეს, გაალღვობთ მას წელიწადში 1-2-ჯერ და არა ყოველთვიურად. ეს მეთოდი მუშაობს ძალიან ძველ მაცივრებზეც კი.
მაცივრის სწრაფად გალღობისთვის გამოიყენეთ ცხელი წყალი და მარილიანი ხსნარი. ამისათვის მოათავსეთ საყინულეში ცხელი წყლის კონტეინერი. შემდეგ კი მოამზადეთ ხსნარი, დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი მარილი 1 ჭიქა წყალში. შემდეგ ჩაასხით ეს ნარევი სპრეის ბოთლში და თანაბრად შეასხურეთ საყინულეს კედლებს.
ყინული კედლებიდან რამდენიმე წუთში ცვენას დაიწყებს. ის ფრთხილად უნდა იყოს აკრეფილი, რათა არ დაზიანდეს საყინულის ზედაპირი.
როგორ გავათეთროთ საყინულე და რა უნდა გავაკეთოთ ყინულის გაყინვის თავიდან ასაცილებლად
გაყინვის პარალელურად, შეგიძლიათ პლასტიკის გაუფერულება. ამისთვის იდეალურია წყალბადის ზეჟანგისა და სოდის ნარევი. ეს მარტივი ხალხური მეთოდი ზედმიწევნით გაასუფთავებს, დეზინფექციას უკეთებს და გაათეთრებს გაყვითლებულ პლასტმასს.
გალღობის შემდეგ იზრუნეთ საყინულეს დეზინფექციაზე, განსაკუთრებით თუ იქ ხორცი ინახება. ამისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქლორჰექსიდინი, უბრალოდ გასუფთავების შემდეგ კამერის მშრალი ზედაპირი დაამუშავეთ.
და ბოლოს, საყინულეში ყინულის გაყინვის თავიდან ასაცილებლად, თქვენ უნდა გამოიყენოთ ერთი ხრიკი: გაყინვის, გარეცხვისა და დეზინფექციის შემდეგ მშრალ ზედაპირზე წაუსვით გლიცერინის ხსნარის თხელი ფენა. მაშინ აღარ მოგიწევთ მაცივრის გამუდმებით გაყინვა
როგორ მოვაშოროთ გაფუჭებული ხორცის უსიამოვნო სუნი მაცივრიდან სახლის პირობებში
როგორ გავწმინდოთ საყინულე სწორად და რამდენად ხშირად უნდა გავაკეთოთ ეს