როგორ გავუკეთოთ ორგანიზება კვებას დიაბეტის დროს
დიაბეტური კვების რაციონის შედგენისას, გამორიცხეთ ან მინიმუმამდე დაიყვანეთ ადვილადგადამუშავებადი ნახშირწყლები. მათ რიცხვს ეკუთვნის ისეთი პროდუქტები, როგორიცაა: შაქარი, მურაბა, ჯემები, ტკბილეული, კამფეტები, თეთრი პური, თაფლი, ყურძენი, ბანანი, ქიშმიში.
ვინაიდან სისხლში ცხიმის მაღალი შემცველობა იწვევს დიაბეტის პროგრესირებას, მოხრაკულ საჭმელზე საჭიროა ტაბუს დადება. დაივიწყეთ მაიონეზი, ძეხვოვან პროდუქტები, ცხიმიან ყველი და ხორცზი. მცირე რაოდენობით შეგიძლიათ მიირთვათ ნაღების კარაქი და არაჟანი.