როგორ მოვამზადოთ ბეშამელის სოუსი 10 წუთში - მარტივი რეცეპტი შეფ-მზარეულისგან
შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი განსაზღვრული რაოდენობით. დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ ფქვილი. შეურიეთ სწრაფად და ფრთხილად. გააგრძელეთ მორევა დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში - ნარევმა შეიძლება ოდნავ შეიცვალოს ფერი და ოქროსფერი გახდეს.
ამ დროს დაასხით რძე. ყველაზე მოსახერხებელია სათქვეფით მორევა - უნდა დაშალოთ ფქვილის ნარევი, რომელიც რძის ნაწილს ასქელებს. ამას დასჭირდება არაუმეტეს ორი წუთი.
ამის შემდეგ შეგიძლიათ დაუმატოთ მუსკატის კაკალი და მარილი. სოუსი შეიძლება მიირთვათ ცხელი, ცივი ან სხვა კერძებთან ერთად. მისი შენახვა შესაძლებელია ორ დღემდე.