როგორ მოამზადოთ კარტოფილი "ტუშონკით" - rogor.ge

როგორ მოამზადოთ კარტოფილი "ტუშონკით"

გაფცქვენით ხახვი და ნიორი. ხახვი დაჭერით თხელ მეოთხედ რგოლებად, ნიორი თხელ კუბიკებად.

გათალეთ კარტოფილი. დაჭერით კუბიკებად.

ტაფაზე დაასხით ზეთი და გააცხელეთ. შეწვით კარტოფილი მაღალ ცეცხლზე 9-10 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად აურიეთ.

როცა კარტოფილი ყველა მხრიდან შეიბრაწება, დაუმატეთ ხახვი. მოურიეთ და განაგრძეთ შეწვა 2-3 წუთის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე, თან ურიეთ. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს საშუალოზე და შეწვით კიდევ 2-3 წუთი.

დაუწიეთ ცეცხლს და დაუმატეთ ტაფაზე დაჭრილი ნიორი. აურიეთ. მოშუშეთ 4-5 წუთის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში, კარტოფილის ნაჭრები უნდა გახდეს რბილი.

გამოიყენეთ ქათმის, ღორის ან საქონლის ხორცის "ტუშნკა". ხორცის ნაჭრები დაჭერით და ტაფაში მოათავსეთ. მიზანშეწონილია არ გამოიყენოთ ჩაშუშული ხორცის ჟელე. დაამატეთ მარილი, დაფქული წიწაკა და ხმელი პაპრიკა გემოვნებით. აურიეთ. დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ 4-5 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.

შემწვარი კარტოფილი ჩაშუშული ხორცით მზადაა. მიირთვით დაუყოვნებლივ მწნილთან ან ახალ ბოსტნეულთან ერთად.