როგორ მოვამზადოთ ქლიავის არომატული კომპოტი
ქლიავი კარგად გარეცხეთ, გაჭერით ნახევრად და ამოიღეთ კურკები. შეგიძლიათ აიღოთ ნებისმიერი ჯიში და აურიოთ - მთავარია, ერთ ქილაში დაახლოებით ერთნაირი ზომის ხილი იყოს.
გააცხელეთ სტერილიზებული ქილები, გაანაწილეთ ქლიავი და დაასხით მდუღარე წყალი 10 წუთის განმავლობაში.
ჩაასხით წყალი ქვაბში, დაუმატეთ შაქარი, მიხაკი, ვარსკვლავიანი ანისი, დარიჩინი ან სხვა სანელებლები გემოვნებით. ადუღეთ სანამ შაქარი არ დაიშლება.
ამოიღეთ დარიჩინის ჯოხი, დაასხით სიროფი ქლიავს და დახურეთ ქილები თავსახურით. დანარჩენი სანელებლების დატოვება ან ამოღებაც შესაძლებელია - თქვენი შეხედულებისამებრ.