როგორ მოვამზადოთ მწვანე "ვარენიკები" - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ მწვანე "ვარენიკები"

ჯერ შიგთავსით დავიწყოთ. დაჭრილი ხახვი შეწვით ტაფაზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი, ნიორი, ისპანახის ფოთლები და სანელებლები. შეწვით დაახლოებით 2-3 წუთის განმავლობაში. დატოვეთ თავდახურული გაციებამდე.

მოამზადეთ ცომი. ჯერ წვენი უნდა გამოწუროთ. აიღეთ ისპანახი, დაჭერით რბილობი და გამოწურეთ წვენი საცერში ან საწურში. რაც მეტი წვენია, მით უფრო ხასხასაა ცომის ფერი.

capture-1694501173.jpg

ფქვილს დაუმატეთ ცოტა მარილი. შეურიეთ მას მცენარეული ზეთი და ისპანახის წვენი. დაამატეთ წყალი და მოზილეთ რბილი ცომი. გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში პირსახოცის ქვეშ.

4-1694501228.jpg

ახლა გააბრტყელეთ ცომი. ჭიქის გამოყენებით დაჭერით წრეები მომავალი პელმენებისთვის. დადეთ შუაში შიგთავსი და გადაკეცეთ. მოახვიეთ ვარენიკები.

5-1694501408.jpg

მოხარშულ ვარენიკებს დაადეთ ცოტა კარაქი და შეგიძლიათ მოაყაროთ მწვანილიც.

6-1-1694501463.jpg