როგორ მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი და ხრაშუნა კიტრის მწნილი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი და ხრაშუნა კიტრის მწნილი

წინასწარ მოამზადეთ კიტრი და მწვანილი მწნილისთვის. ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ, გააშრეთ და ამოჭერით ყველა არასაჭირო ელემენტი. მწვანილისგან შეგიძლიათ გამოიყენოთ კამა და ოხრახუში. სურვილისამებრ ქილებში დაამატეთ ალუბლის ან მოცხარის ფოთლები.

ყველანაირი რისკის თავიდან ასაცილებლად, უმჯობესია ქილების წინასწარ სტერილიზაცია. ეს შეიძლება გაკეთდეს ღუმელში, მიკროტალღურ ღუმელში ან დიდ ქვაბიან ორთქლზე. აირჩიეთ შესაბამისი მეთოდი, მაგრამ ყოველთვის იყავით ფრთხილად და ყურადღებით ასეთი პროცედურის დროს.

სუფთა ქილებში მოათავსეთ კიტრი, მწვანილი და ნიორი. მიიყვანეთ ადუღებამდე წყლის, ლიმონმჟავას, მარილის, შაქრის ნარევი. ამ მარინადით, თქვენ უნდა შეავსოთ თითოეული ქილა ორჯერ. ჯერ უნდა შეავსოთ ქილა, დაელოდეთ 10 წუთი, გადაწურეთ მარინადი ისევ ქვაბში და გაიმეორეთ პროცედურა.

მხოლოდ მას შემდეგ, რაც მარინადი მეორედ გადაისხმება კიტრზე, შეგიძლიათ ქილებში არაყი დაამატოთ და მოხუფოთ. სწორედ ნივრის სიმრავლე და არყის არსებობა კიტრს ხრაშუნას გახდის. მათი შენახვა შეგიძლიათ მაცივრის გარეშეც ოთახის ოპტიმალურ ტემპერატურაზე.

3-1-1693983617.jpg