როგორ მოვამზადოთ ბლინები ვაშლით და დარიჩინით
თასში ათქვიფეთ ახალი კვერცხი და დაუმატეთ ცოტა მარილი და შაქარი. კარგად ათქვიფეთ.
ჩაასხით ნახევარი რძე და დაუმატეთ ფქვილი, განაგრძეთ თქვეფა.
როცა სქელ ცომს მიიღებთ, დაასხით დარჩენილი რძე და მცენარეული ზეთი, ყველაფერი ისევ კარგად აურიეთ. დატოვეთ 10 წუთი.
გააცხელეთ ტაფა და წაუსვით ზეთი. მოასხით ცოტაოდენი ცომი და გაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე. შეწვით ბლინი დაბალ ცეცხლზე ორიოდე წუთი ერთი მხრიდან და მეორე წუთი მეორეზე.
გარეცხეთ ვაშლი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. თუ კანი მაგარია, ჯობია გაფცქვნათ.
ქვაბში ან ტაფაში გაადნეთ კარაქი. გადაიტანეთ ვაშლი, დაუმატეთ შაქარი და დარიჩინი. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ სანამ ვაშლი არ დარბილდება.
ბლინის კიდეზე დადეთ ორი ჩაის კოვზი შიგთავსი და შეფუთეთ კონვერტის ან მილის ფორმით.
სუფრასთან მიტანამდე შეგიძლიათ ბლინები გაათბოთ მიკროტალღურ ღუმელში ან ტაფაში.