როგორ მოვამზადოთ ჯანჯაფილის სასმელი წონაში დასაკლებად
ჯანჯაფილი ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას
ჯანჯაფილი აადვილებს საჭმლის მონელებას და, როგორც მეცნიერული მტკიცებულებებით დასტურდება, აჩქარებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას ნაწლავის კედლების მიერ.
გარდა ამისა, ჯანჯაფილის გამოხატული ანტისეპტიკური თვისებები ამცირებს ნაწლავური ინფექციის რისკს, ხოლო ჯანჯაფილის სასმელი ხელს უწყობს გულისრევის წინააღმდეგ ბრძოლას და ხშირად მას ექიმები ურჩევენ, როგორც გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის სამკურნალო საშუალება.
ჯანჯაფილი არეგულირებს კორტიზოლის და ინსულინის დონეს
სტეროიდული კატაბოლური ჰორმონი კორტიზოლი არის ჯანმრთელი ადამიანის ნორმალური ჰორმონალური ფონის განუყოფელი ნაწილი. კორტიზოლი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს სხეულის ენერგიის დახარჯვის ოპტიმიზაციაში: ის არეგულირებს ცილების, ცხიმებისა და გლიკოგენის დაშლას, რაც ხელს უწყობს ამ პროდუქტების შემდგომ ტრანსპორტირებას სისხლში. თუმცა, სტრესის ან შიმშილის პირობებში (ამ ორი ფაქტორის კომბინაციას კიდევ უფრო დამანგრეველი ეფექტი აქვს), კორტიზოლი ყველაზე უარესი მტერი ხდება მათთვის, ვინც ფიგურის შენარჩუნებას ცდილობს. შემთხვევითი არ არის, რომ კორტიზოლს სტრესის ჰორმონს უწოდებენ - მისი დონე შფოთვის მატებასთან ერთად იზრდება, ხოლო კორტიზოლის მატებასთან ერთად ცხიმების დაშლა უბრალოდ არ ჩერდება: ორგანიზმი იწყებს ფაქტობრივად ყველაფრის რეზერვებად გადაქცევას.
თუ ჯანჯაფილს იყენებთ წონის დაკლებისთვის, ფესვის უნარი დათრგუნოს კორტიზოლის გაზრდილი გამომუშავება, ძალიან დაგეხმარებათ. გაგრძელება