როგორ მოვამზადოთ ტკბილ-ცხარე სოუსი
პატარა ქვაბში მოათავსეთ ¼ ს/კ. შაქარი, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ჯანჯაფილის დაჭრილი ნაჭერი, 1 ს.კ. დაქუცმაცებული წითელი ჩილის ფანტელები, მარილი, 2 ს.კ. ძმარი და პომიდორი კეტჩუპი (სურვილისამებრ).
დაასხით ¼ ს/კ. წყალი, კარგად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი და მიიყვანეთ ადუღებამდე მაღალ ცეცხლზე.
გახსენით 1 ს.კ. სიმინდის სახამებელი 1 ს.კ. წყალში და დაუმატეთ მდუღარე სოუსს.
აურიეთ და ადუღეთ 1-2 წუთის განმავლობაში ან სანამ სოუსი არ შესქელდება.
მზა სოუსი გადმოდგით ცეცხლიდან და გადაიტანეთ ქილაში. მიირთვით თბილი ან ცივი. შენახვის ვადა მაცივარში 1 თვეა.
როგორ მოვამზადოთ 3 გემრიელი სოუსი, რომელიც ნებისმიერ პასტას "გადაარჩენს"