როგორ უნდა აარჩიოთ საუკეთესო ნესვი - 5 ხრიკი შეფ-მზარეულისგან - rogor.ge

როგორ უნდა აარჩიოთ საუკეთესო ნესვი - 5 ხრიკი შეფ-მზარეულისგან

წესი #1 ტკბილი, წვნიანი არომატი

მწიფე ნესვს აქვს დამახასიათებელი არომატი - ტკბილი, თაფლისა და ვანილის ნოტებით. თქვენ უნდა იგრძნოთ ნესვის სუნი "კუდის" და "ცხვირის" მიდამოში. მექანიკური დაზიანების არარსებობის შემთხვევაში ის იწყებს ლპობას ამ ადგილებიდან. ასევე ღირს ხილის კანის ფრჩხილით გახეხვა და მისი დაყნოსვა.

"მწვანე" ბალახის სუნი, ახალი და არა განსაკუთრებით გამოხატული, თანდაყოლილია მოუმწიფებელი ხილისთვის. ტკბილი, "მახრჩობელი", მჟავე ღვინის ნოტებით - ამბობს, რომ ნაყოფი გადამწიფებულია და, რა თქმა უნდა, დაიწყო ლპობა.

თუ ნაყოფი გარეგნულად მწიფედ მოგეჩვენებათ, მაგრამ სუნი საერთოდ არ აქვს, თავი შეიკავეთ ყიდვისგან.

წესი ნომერი 2 ღეროს ტიპი

ყუნწის ან „კუდის“ გარეგნობა ერთ-ერთი მთავარი კრიტერიუმია, რომლითაც მწიფე და ტკბილი საზამთროს შერჩევა ხდება. ნესვშიც ამას უნდა მიაქციოთ ყურადღება . სწორი "კუდი" - არის ძლიერი, სრულიად მშრალი, მოყავისფრო-კრემისფერი შეფერილობის, ობისა და ლპობის ოდნავი კვალის გარეშე. "ცხვირი" იგივე ფერის უნდა იყოს. ყურადღება მიაქციეთ მასაც, შეაფასეთ „სიმშრალე“ და პათოგენური მიკროფლორის არარსებობა.

მოჭრილი კუდი არის მრავალი არაკეთილსინდისიერი გამყიდველის ძველი ხრიკი, რომელიც ცდილობს დამალოს საქონლის შედარებით დაბალი ხარისხი.

წესი #3 ზომა მნიშვნელოვანია

უმჯობესია დარჩეთ საშუალო ზომის და წონის. აიღეთ არც ყველაზე პატარა და არც ყველაზე დიდი იმავე ტიპის ნესვს შორის. საშუალო წონა დამოკიდებულია ჯიშზე.

ორი ნესვიდან, დაახლოებით თანაბარი ზომით, იყიდეთ ის, რომელიც უფრო მძიმეა. ეს არის უფრო დიდი წვნიანობის მაჩვენებელი და, შესაბამისად, რბილობის სიმწიფის მაჩვენებელი.

წესი #4 ოდნავ რბილი ცხვირი

1-1691558786.jpg

„ცხვირი“ - ყვავილის „მიმაგრების“ ადგილია. იგი მდებარეობს ღეროს მოპირდაპირედ. მომწიფებულ ნიმუშებში „ცხვირი“ ოდნავ უფრო რბილია, ვიდრე დანარჩენი კანი, თითის მსუბუქად მიჭერისას ის ცოტა ძნელად უნდა ადიოდეს მაღლა, „ძალის გამოყენების“ შეწყვეტის შემდეგ კი, არ უნდა დაეტყოს ჩაღრმავება. ზედმეტად რბილი "ცხვირი" არის შესყიდვაზე უარის თქმის მიზეზი.

წესი #5" სწორი" ხმა

სიმწიფის საკმაოდ საიმედო მაჩვენებელია. ნაზად დააკაკუნეთ ქერქზე. ხმა უნდა იყოს ყრუ, მაგრამ მკაფიო.