როგორ დაამარინადოთ წვნიანი და არომატული სამწვადე სომხურად
პირველ რიგში ხორცი დაჭერით სტანდარტული ზომის ნაჭრებად. შემდეგ ჩაყარეთ ისინი კონტეინერში, სადაც ყველაფერს დაამარინადებთ.
ხორცს დაუმატეთ მარილი სათანადო რაოდენობით, ასევე დაამატეთ დაფქული შავი პილპილი და პაპრიკა. გირჩევთ ციტრონის დამატებას ნამდვილ სომხურ მწვადში. ეს არომატული სუნელი მარინადს წარმოუდგენელს გახდის. ჩვენ გირჩევთ დაამატოთ ცოტა ბაზილიკიც.
ჩაასხით წყალი ხორციან ჯამში და შიგთავსი კარგად აურიეთ. წყალი საშუალებას მისცემს ხორცს თანაბრად შეიწოვოს მარინადი.
დაჭერით ოთხი საშუალო ხახვის თავი ნახევარ რგოლებად. ზოგი მარინადისთვის ხახვს სახეხზე ხეხავს, მაგრამ ეს დიდი შეცდომაა. ხახვის სიმრავლის გამო ხორცი მწარე იქნება. ამიტომ, ზომიერად დაამატეთ ხახვი. უბრალოდ ხელებით ოდნავ გაწურეთ ხახვის ნახევარრგოლები და შეურიეთ ხორცს. ეს წვენი საკმარისი იქნება. ხორცი ხახვთან ერთად დატოვეთ მარინადში.
ფრთხილად ააცვით მარინირებული ხორცი შამფურებზე. არ დაგავიწყდეთ ხახვის მოშორება, რადგან მან უკვე მისცა ყველაფერი ხორცს, რაც მისგან იყო საჭირო. და თუ ხახვის ნახევარ რგოლებს ხორცთან ერთად შეწვით, მაშინ ისინი სწრაფად დაიწვება.
დადეთ შამფურები ნახშირზე, მაგრამ გააგრძელეთ პროცესის ყურადღებით მონიტორინგი. რეგულარულად გადაატრიალეთ შამფურები. ხორცი შიგნიდან თანაბრად შეიწვება, გარედან კი მადისაღმძვრელი ოქროსფერი კანი ექნება.
ამოიღეთ მწვადი თასში პიტას პურით. შამფურებს მოაყარეთ მწვანილი, დააფარეთ ზემოდან კიდევ ერთი პიტას პური და გააჩერეთ 10 წუთი. ამ ხნის განმავლობაში ხორცი ოდნავ გაცივდება, რომ სიამოვნებით მიირთვათ. გარდა ამისა, წვენებს ექნება დრო, რომ თანაბრად გადანაწილდეს თითოეულ ნაჭერზე, რაც ამ სომხურ მწვადს გასაოცარ გემოს მისცემს.
გემრიელად მიირთვით!