როგორ მოვამზადოთ საოცრად გემრიელი ზარმაცი პელმენი მთელი ოჯახისთვის
ჯერ ცომი უნდა მოზილოთ. ფქვილი გაცერით ჯამში საცერით, დაამატეთ მარილი და ზეთი. ათქვიფეთ კვერცხი და მოზილეთ ცომი. პროცედურის დროს დაამატეთ წყალი. შემდეგ გააბრტყელეთ ცომი ბურთულებად და გადააფარეთ ნესტიანი პირსახოცი, ან ხელსახოცი. გააჩერეთ საათნახევარი.
ხორცი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ხახვი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით, მაგრამ უმჯობესია დააბლენდეროთ. შემდეგ, ხახვი შეწვით მცენარეულ ზეთში, გააგრილეთ, დაუმატეთ გატარებულ ხორცს, შემდეგ ათქვიფეთ კვერცხი და კარგად აურიეთ.
ახლა მოამზადეთ სოუსი. ხახვი დააბლენდერეთ, წიწაკა დაჭერით და მსუბუქად მოხრაკეთ. დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი და თუშეთ 5-6 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ბლენდერში გატარებული ნიორი, მარილი, შაქარი, სანელებლები, მიღებული მასა მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი.
მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი. მოაყარეთ მომზადებული ხორცის ფენა და გადააბრუნეთ რულეტად. რულეტი დაჭერით ნაჭრებად, დაახლოებით 3-4 სანტიმეტრის სიგანეზე. შეკარით თითოეული ნაჭერი ცომი ერთ ბოლოში - მიიღებთ ვარდს. ნაჭრები ფორმაში მოათავსეთ ერთმანეთისგან მცირე მანძილის დაშორებით.
სოუსს დაამატეთ ჭიქა მდუღარე წყალი. მოასხით მომავალ ზარმაც პელმენს ცხელი სოუსი.
კერძი შედგით 200°C-მდე გახურებულ ღუმელში და ადუღეთ დაახლოებით 25-35 წუთის განმავლობაში.
მიირთვით ზარმაცი პელმენი არაჟნით და დაჭრილი მწვანილით.