როგორ გავწმინდოთ ყავის აპარატი
პროფესიონალური ყავის მწარმოებლებს ჩვეულებრივ აქვთ თვითწმენდის სისტემა. აუცილებელია წყლის სავსე ავზის შევსება, შესაბამისი პროგრამის გაშვება ყავის ჩამოსხმის გარეშე, რათა წყალმა მთელი ციკლი გაიაროს. შეასრულეთ ეს პროცედურა ყავის მომზადებამდე და აპარატის გამორთვამდე.
გამოიყენეთ ნებისმიერი რბილი სარეცხი საშუალება, მაგრამ არა აბრაზიული, რათა არ დაკაწროთ ზედაპირი. დაშალეთ მოწყობილობა, ამოიღეთ და გარეცხეთ მისი საფარი, ფილტრები და სხვა ნაწილები გამდინარე თბილი წყლის ქვეშ. გაწურეთ ყავის მადუღარას კორპუსი ნესტიანი ქსოვილით, რათა წყალი არ მოხვდეს შიგნით.
მაგრამ თუ შეამჩნევთ, რომ მეტი მყარი მარილები დაგროვდა ყავის მადუღარაში და მათი ამოღება უბრალო რეცხვით უკვე შეუძლებელია, დროა გამოიყენოთ მის წინააღმდეგ საბრძოლველად შექმნილი ნივთიერებები. ისინი იყიდება ტაბლეტების, ფხვნილის ან სითხის სახით. დაფქული ყავის განყოფილებაში რამდენიმე ტაბლეტის მოთავსების შემდეგ, ჩაასხით ცხელი წყალი ყავის მადუღარაში, მთლიანად შეავსეთ ავზი. გააჩერეთ გამწმენდი რამდენიმე წუთის განმავლობაში. მოქმედების ხანგრძლივობა ჩვეულებრივ მითითებულია შეფუთვაზე მითითებულ ინსტრუქციებში. ამის შემდეგ დაიწყეთ წყლის მოდუღება. ამ გზით წყლის მოდუღება კიდევ რამდენჯერმე მოგიწევთ, სანამ ავზში არსებული წყალი არ ამოიწურება. პროცედურის შემდეგ, ჩამორეცხეთ მთელი სისტემა სუფთა წყლით.
თუ თქვენი ყავის მადუღარას აქვს ანტიკალციური ფუნქცია, იპოვეთ მენიუში, აირჩიეთ და 15 წუთში ყველაფერი მზად იქნება. შემდეგ კარგად ჩამორეცხეთ წყლის ავზი და გაუშვით სუფთა წყალი სისტემაში.
შეგიძლიათ გამოიყენოთ ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ხალხური მეთოდი. ერთ მათგანში რეკომენდებულია ძმარმჟავას ხსნარის ჩასხმა ყავის მადუღარაში 50:50 თანაფარდობით, მეორეში - ლიმონის წვენი ან გაწურული ლიმონის წვენი. მჟავე გარემოში გამაგრებული მარილები იხსნება. გაიარეთ ერთი ციკლი მჟავით, შემდეგ კი სუფთა წყლით, სანამ ზედაპირებიდან დარჩენილ მჟავას არ ჩამორეცხავთ.