სრული დეტოქსი: ორგანიზმის წმენდის მთავარი წესები - rogor.ge

სრული დეტოქსი: ორგანიზმის წმენდის მთავარი წესები

სხეულის ბუნებრივი დეტოქსიკაციის სისტემა

ტოქსინები გამოიყოფა კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის (GIT), კანის, ფილტვების და თირკმელების ორგანოებით. მაგრამ მთავარი დეტოქსიკაციის დატვირთვა მოდის საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე. და რასაც ჩვენ ვჭამთ პირდაპირ გავლენას ახდენს მის დეტოქსიკაციის შესაძლებლობებზე. საკვების კომპონენტები ხელს უწყობენ ტოქსინების „ნეიტრალიზაციას“ ყველა ეტაპზე: შეწოვიდან გამოყოფამდე. ამიტომ მნიშვნელოვანია არა მხოლოდ სწორი კვება, არამედ შიმშილის თავიდან აცილება - მავნე ნივთიერებები უკეთესად შეიწოვება ცარიელი კუჭიდან.

თქვენ ასევე უნდა შეეცადოთ მინიმუმამდე დაიყვანოთ საკვების გამოყენება, რომელიც აღიზიანებს კუჭის ლორწოვან გარსს და იწვევს მარილმჟავას სეკრეციის გაზრდას. ესენია: ალკოჰოლი; გაზიანი სასმელები; ნებისმიერი შემწვარი, მწნილი, შებოლილი, მარილიანი საკვები; დაკონსერვებული საკვები, სანელებლები, მარინადები. ისინი ასევე აადვილებენ მავნე ნივთიერებების შეწოვას და ზრდის მათ ტოქსიკურობას. მაგრამ საუზმეზე მირთმეული შვრიის ფაფა ან ბრინჯის ფაფა დაიცავს კუჭის ლორწოვან გარსს ნეგატიური გავლენისგან და ხელს შეუწყობს შინაგანი დეტოქსიკაციის სისტემას.

სხეული დახმარებას ითხოვს

ჩვენს სხეულს აქვს თვითრეგულირების საკუთარი პოტენციალი, რომელიც მუშაობს მაშინ, როდესაც ორგანოები და სისტემები ფუნქციონირებს უკმარისობით. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ტოქსინები დეპონირდება ქსოვილებში და ართულებს სისტემას მათ ნეიტრალიზაციას. უგზავნის თუ არა ჩვენი სხეული დახმარების სიგნალს? დიახ, აქ არის რამდენიმე ნიშანი, რომელსაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ:

  • - გამონაყარი კანზე;
  • - დისკომფორტი და დარღვევები საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის მუშაობაში;
  • - დასუსტებული იმუნიტეტი;
  • - დაღლილობა, სისუსტე;
  • - თავის ტკივილი.

როგორ დავეხმაროთ თქვენს ნაწლავებს

რაციონში ქატოს, მწვანილის, ბეტა-კაროტინის შემცველი საკვების (გოგრა, ისპანახი, სტაფილო, ტკბილი კარტოფილი, ბროკოლი და სხვა), თუთიის შემცველი საკვების (ნიორი, პიტნა, ძირტკბილა და სხვა) დამატებით. ეს გადაარჩენს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ლორწოვან გარსს.

ბოჭკოვანი ან დიეტური ბოჭკოებით მდიდარი საკვების მიღებით, კერძოდ პექტინით, ჩვენ ვეხმარებით ნაწლავის ფერმენტულ სისტემას.

მენიუში მოცვის, წითელი ლობიოს, ნიგოზის, მუქი ყურძნის, B ვიტამინებით მდიდარი საკვების ჩათვლით, ჩვენ უზრუნველვყოფთ ანტიოქსიდანტურ დაცვას, მათ შორის საჭმლის მომნელებელ სისტემას.

კიდევ რა შეიძლება გაკეთდეს

სიმპტომების აღმოსაფხვრელად შეგიძლიათ გამოიყენოთ სპეციალური დეტოქსიკაციის პროგრამები, რომლებიც ტარდება ექიმის მეთვალყურეობის ქვეშ. მაგრამ არსებობს ნაბიჯები, რომელთა გადადგმაც შეგიძლიათ დამოუკიდებლად:

  • - მიეცით ორგანიზმს ზომიერი ფიზიკური დატვირთვა. ეს გააუმჯობესებს ნაწლავის მოძრაობას და დააჩქარებს მეტაბოლურ პროცესებს.
  • - საკმარისი ძილი. დაისვენეთ სათანადოდ. ფიზიკური აღდგენა არ არის სხეულის აღდგენის ბოლო ფაქტორი.
  • - შეეცადეთ მაქსიმალურად მოერიდოთ სტრესულ სიტუაციებს.
  • - დაიცავით სასმელის სწორი რეჟიმი. უკუჩვენებების არარსებობის შემთხვევაში, არ უგულებელყოთ ახლად გამოწურული წვენები, სმუზი, ჩართეთ რაციონში მწვანე ჩაი, დალიეთ სუფთა წყალი, გაზის გარეშე.
  • - და, რა თქმა უნდა, ჯანსაღი კვება არის საჭმლის მომნელებელი სისტემის გამართული ფუნქციონირების გასაღები.