როგორ მივიღოთ ნაკლები მარილი - 7 უბრალო ნაბიჯი - rogor.ge

როგორ მივიღოთ ნაკლები მარილი - 7 უბრალო ნაბიჯი

მოაყარეთ მარილი კერძს არა ხარშვისას, არამედ ჭამის წინ. ამ შემთხვევაში გემოვნების რეცეპტორები მაშინვე მიიღებენ მარილიანობის სიგნალს. თუ მოხარშვის დროს საჭმელს აზავებთ, მარილის გემო ნაკლებად მკვეთრად გამოიხატება და ორგანიზმი მას მაშინვე ვერ „იცნობს“. აქედან გამომდინარე, მარილის მოყვარულთა შორის მოხარშულ საკვებში ჭარბი მარილის დამატების ტენდენციაა.

მოაცილეთ სამარილე სასადილო მაგიდიდან. ხშირად ჩვენ ჩვევის გამო ვაყრით მარილს საკვებს დაუფიქრებლად (და არც კი ვსინჯავთ). თუ მარილი ხელთ არ არის, შეიძლება არ გაგახსენდეთ.

მოერიდეთ მარილიან სნექებს და ფასტფუდებს. თხილი, ჩიფსები, მშრალი სუპები, კარტოფილის პიურე კატეგორიიდან „უბრალოდ დაამატეთ წყალი“ ჩვეულებრივ უზრუნველყოფილია სანელებლებისა და სხვა საკვები დანამატების ნარევით, რომლებიც შეიცავს უამრავ მარილს. თუ ასეთ საკვებზე უარს იტყვით, დიეტა გაცილებით ჯანსაღი გახდება.

rogor6-1678777531.jpg

დაკონსერვებული ბოსტნეულის გამოყენებისას ჯერ მარილწყალიდან გაავლეთ უბრალო წყალში. და თუ ახალი ბოსტნეული ხელმისაწვდომია, უმჯობესია მათ მიანიჭოთ უპირატესობა.

მოძებნეთ დაბალი ნატრიუმის მარილი. ახლა მაღაზიებში არის მარილიანი პაკეტები, სადაც ნატრიუმის ქლორიდის ნაწილი იცვლება კალიუმის და მაგნიუმის ნაერთებით. ასეთი პროდუქტი ბევრად უფრო სასარგებლოა. ასევე, არაერთმა კვლევამ აჩვენა, რომ უხეში ზღვის მარილი უფრო ჯანსაღია, ვიდრე ჩვეულებრივი სუფრის მარილი. მასში ნატრიუმის შემცველობის პროცენტი უფრო დაბალია, ხოლო ქიმიური შემადგენლობა უფრო მდიდარია, იმის გამო, რომ დიდ კრისტალებში მეტი ნარჩენი ტენიანობაა.

შეცვალეთ მარილის ნაწილი თქვენს დიეტაში სურნელოვანი მწვანილებით. ყველასთვის ნაცნობი კამა, ოხრახუში, ნიახური და მწვანე ხახვი, ისევე როგორც უფრო ეგზოტიკური რეჰანი, ქონდარი, როზმარინი, მაიორანი, ჯანჯაფილი კერძების გემოს უფრო მძაფრს და საინტერესოს გახდის. გარდა ამისა, მწვანილი არის ანტიოქსიდანტების წყარო, რომელიც კარგად მოემსახურება იმუნურ სისტემას.

გაამრავალფეროვნეთ თქვენი დიეტა კალიუმით მდიდარი საკვებით (ბანანი, კარტოფილი, ისპანახი). კალიუმი ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი მარილის სწრაფად მოცილებას.