როგორ გავაპრიალოთ ქვაბები და ტაფები რამდენიმე წუთში, სამზარეულოში არსებული საშუალებებით - rogor.ge

როგორ გავაპრიალოთ ქვაბები და ტაფები რამდენიმე წუთში, სამზარეულოში არსებული საშუალებებით

ტაფის გაწმენდის მარტივი გზა

ყველაზე მარტივი გზაა ტაფაში მდუღარე წყლის ჩასხმა და ერთი-ორი საათით დატოვება. გარკვეული დროის შემდეგ, ღრუბლით რეცხავთ. თუ ამან არ უშველა, უნდა მიმართოთ სხვა მეთოდებს.

საპნის ხსნარი

ეს არის შესანიშნავი უნივერსალური საშუალება ტაფების გასაწმენდად, რომელიც არ დააზიანებს თქვენს ჭურჭელს. აუცილებელია ჩაასხათ წყალი ტაფაში, დაასხით ცოტაოდენი ჭურჭლის სარეცხი საშუალება ან სარეცხი საპონი. დადგით გაზქურაზე, ადუღეთ და დატოვეთ 10-15 წუთი დაბალ ცეცხლზე. შემდეგ უბრალოდ მოაშორეთ ღრუბლით.

ძმარი და სოდა

ეს კომბინაცია შესანიშნავია უჟანგავი მინანქრის ჭურჭლისგან ნადების მოსაშორებლად. ჭუჭყიან ქვაბში ჩაასხით წყალი და ძმარი 50-დან 50-მდე პროპორციით და გააცხელეთ 100 გრადუსამდე, გადმოდგით გაზქურიდან და სითხეს თანდათან დაუმატეთ სოდა. ფრთხილად იყავით, რომ მასა არ გადაიღვაროს კიდეზე. დრო სჭირდება, რომ დამწვარი საკვები გაიხსნას. ჭუჭყიანი ნარჩენის ამოღება შესაძლებელია სპატულით.

ძლიერი საშუალება

სარეცხი საშუალება და დაქუცმაცებული კვერცხის ნაჭუჭი შესაფერისია მინანქრისა და ალუმინის ტაფების გასარეცხად. ჭურჭლის სარეცხი სითხე შლის ცხიმს, ნაჭუჭი კი აბრაზიული საშუალებაა. თუ ქვაბს 1-2 საათის განმავლობაში გააჩერებთ საპნიანი ხსნარით, მაშინ ჭუჭყის მოშორება უფრო ადვილი იქნება.

ნახშირბადი

ნახშირს შეუძლია ყველა სახის ჭურჭლის გარეცხვა, გარდა არაწებოვანი საფარის მქონე ტაფებისა. ამისათვის ტაბლეტები ფხვნილად უნდა დააქუცმაცოთ და დაასხათ ტაფის ძირში, 30 წუთის შემდეგ კი დაუმატეთ წყალი და დაელოდეთ კიდევ ნახევარ საათს. შემდეგ გარეცხეთ ჭურჭელი.

ლიმონის მჟავა

ის შესანიშნავად გაუმკლავდება "დავალებას", როცა საჭიროა ალუმინის ტაფის ან უჟანგავი ფოლადის ჭურჭლის გაწმენდა. ჭუჭყის მოსაშორებლად აადუღეთ წყალი, დაასხით 2-3 სუფრის კოვზი ლიმონმჟავა, დაელოდეთ რეაქციას დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში და ტაფის ძირი გაასუფთავეთ ღრუბლით ან საფხეკით.

თუ მას საკმაოდ მუქი ლაქები აქვს საკვების დაწვის შედეგად, სცადეთ კორვალოლი, წამლის ორიოდე წვეთი წაუსვით ზედაპირზე და ნაზად გაწმინდეთ ღრუბლით - ლაქა ჯადოსნურად აორთქლდება. ყველა პროცედურის შემდეგ, გარეცხეთ ტაფა გამდინარე წყლის ქვეშ.

ლიმონმჟავა და ძმარი ასევე შესანიშნავად აშორებს ნარჩენებს ჭურჭლის ძირიდან და გვერდებიდან. ისინი ეფექტურია განსაკუთრებით ისეთ შემთხვევაში, როცა ნადებს ძლივს ამჩნევთ.