როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული ბრინჯის ფირფიტებში - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული ბრინჯის ფირფიტებში

პირველ რიგში, ყაბაყი და სტაფილო უნდა დაჭრათ თანაბარი სიგრძის კუბიკებად. აირჩიეთ სიგრძე ბრინჯის ქაღალდის ზომის მიხედვით. და დაჭერით ისე, რომ ყველა ბოსტნეული იყოს მიახლოებითი სიგრძის.

rogor-1676613213.jpg

გაფცქვნილი და დაჭრილი სტაფილო შეწვით მზესუმზირის ზეთში ყველა მხრიდან ოქროსფერამდე. სტაფილოს შემდეგ, იმავე ზეთში შეწვით ყაბაყი. შემწვარ ბოსტნეულს მოაყარეთ მარილი გემოვნებით (შეგიძლიათ წიწაკაც).

rogor-1676613267.jpg

მოამზადეთ დანარჩენი ბოსტნეული. გახეხეთ კომბოსტო. წიწაკა დაჭრილი ზოლებით. ხახვი დაჭერით ბოსტნეულის სიგრძეზე.

rogor-1676613300.jpg

გამოიყენეთ ბრინჯის ფირფიტა შეფუთვის ინსტრუქციის მიხედვით. ფირფიტა თბილ წყალში 7–8 წამის განმავლობაში ჩაალბეთ, რის შემდეგაც მზესუმზირის ზეთით ცხიმწასმულ ზედაპირზე გადაიტანეთ – თუ ზედაპირი ზეთოვანია, ფირფიტა არ მიეწებება. ბოსტნეული დადეთ ფიფიტებზე და გადაახვიეთ. მიირთვით ნებისმიერი სოუსით ან მაიონეზით. შეიძლება მიირთვათ მთლიანად ან დაჭრილი.

rogor-1676612903.jpeg