როგორ გააკეთოთ კაპუჩინოს ქაფი
მაღალი ხარისხის რძის ქაფის მოსამზადებლად შეიძინეთ კარგი და საკმარისად ცხიმიანი რძე. პროფესიონალი ბარისტები ირწმუნებიან, ასეთი კაპუჩინო უკეთესი იქნება. შეგიძლიათ ექსპერიმენტი სცადოთ რძის ნაღებთან შერევით ან სუფთა ნაღების გამოიყენეთ.
რძის ქაფის მომზადების უმარტივესი გზაა ყავის აპარატი. კაპუჩინოს ფუნქციის მქონე აპარატის ყიდვა აბსოლუტურად არ არის საჭირო - ნებისმიერი ესპრესო ყავის აპარატს, რომელსაც აქვს ორთქლის მილი, შეუძლია გააკეთოს ამგვარი ყავა.
ჩაასხით ცივი რძე ან ნაღები მაღალ ჭურჭელში და ჩართეთ ორთქლის მიწოდება, თანდათან გაზარდეთ მისი სიმძლავრე. თქვეფის პროცესი უნდა მოხდეს რძის ზედაპირზე და არა ღრმად.
სანამ რძის ქაფს ათქვეფთ, გააკეთეთ ყავა. სასმლის ზემოდან სწრაფად და ფრთხილად მოასხით რძის ქაფი და მიირთვით. სუფრასთან მიტანამდე შეაფასეთ ქაფის სიმკვრივე – თუ მის ზედაპირზე მოთავსებული შაქრის მარცვალი არ ჩაიძირა, ნამდვილი კაპუჩინო გაქვთ.
თუ ყავის მადუღარა არ გაქვთ და გსურთ კაპუჩინო, გამოიყენეთ ხელის მიქსერი ქაფის გასაკეთებლად. ჩაასხით რძე მაღალი ლითონის ჭურჭელში. დადგით გაზქურაზე, ჩართეთ და მიქსერით დაიწყეთ რძის თქვეფა ზედაპირთან ახლოს. დარწმუნდით, რომ რძე არ ადუღდება. მიქსერი ჩართეთ მაქსიმალურ სიჩქარეზე. როგორც კი მკვრივი ქაფი გამოჩნდება, გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და გადაიტანეთ ქაფი ჭიქებში.