როგორ მივირთვათ კარტოფილი უსაფრთხოდ? - rogor.ge

როგორ მივირთვათ კარტოფილი უსაფრთხოდ?

„დანიაში ადამიანები მიირთმევენ სხვადასხვა გზით მომზადებულ კარტოფილს და ჩვენს კვლევაში შევძელით, გაგვეთვალისწინებინა მომზადების მეთოდი. ჩვენ შევადარეთ მოხარშული კარტოფილი პიურეს, ფრის ან ჩიფსებს და აღმოჩნდა, რომ მოხარშული კარტოფილი აღარ იყო სტატისტიკურად ასოცირებული დიაბეტის მაღალ რისკთან“, - განმარტავს კვლევის თანაავტორი პრატიკ პოხარელი.

„დანიაში ადამიანები მიირთმევენ სხვადასხვა გზით მომზადებულ კარტოფილს და ჩვენს კვლევაში შევძელით, გაგვეთვალისწინებინა მომზადების მეთოდი. ჩვენ შევადარეთ მოხარშული კარტოფილი პიურეს, ფრის ან ჩიფსებს და აღმოჩნდა, რომ მოხარშული კარტოფილი აღარ იყო სტატისტიკურად ასოცირებული დიაბეტის მაღალ რისკთან“, - განმარტავს კვლევის თანაავტორი პრატიკ პოხარელი.

წყარო: mkurnali.ge