როგორ გავწმინდოთ მიმწვარი ტაფა
მშრალი ტაფა მოათავსეთ პოლიეთილენის პარკში და გამოიყენეთ ცხიმის საწმენდი საშუალება (როგორიცაა "შუმანიტი"). ძლიერი ტუტე ადვილად მოაცილებს ცხიმიან ჭუჭყს. შეასხურეთ ან დაასხით ცხიმის მოსაშორებელი საშუალება ტაფას, ჩაასხით პარკში. გარედან კარგად შეანჯღრიეთ და გააჩერეთ 1 სთ. ცოტა ხნის შემდეგ, კარგად გარეცხეთ და დატოვეთ გამდინარე წყალში. ეს მეთოდი განსაკუთრებით ეფექტურია ალუმინის ტაფების გასაწმენდად.
დაამუშავეთ ტაფები კვირაში ერთხელ საწმენდი საშუალებებით. ძველი ჭვარტლის მოსაშორებლად, დასუფთავების პროცედურა რამდენჯერმე უნდა განმეორდეს. წაუსვით პროდუქტი ტაფის ზედაპირზე და 20 წუთის შემდეგ კარგად გამორეცხეთ. ასევე შეგიძლიათ ზედაპირზე წაუსვათ ნებისმიერი ტუტე გელი, დააფაროთ ტაფა პოლიეთილენით და ყოველ მეორე დღეს ჩამორეცხოთ დამწვარი ცხიმი.
სცადეთ მიმწვარი ცხიმის მოშორება ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში უმაღლეს გრადუს რეჟიმზე გაშვებით. რამდენიმე ციკლის შემდეგ, მიმწვარი ცხიმი ადვილად უნდა მოშორდეს. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ ეს მეთოდი არ არის შესაფერისი ალუმინის ტაფების დასამუშავებლად.
ჩაასხით დიდი ქვაბში წყალი, დაამატეთ კაუსტიკური სოდა და სარეცხი საპონი. მოხარშეთ მინანქრის ჭურჭელი ამ ნარევში 1-2 საათის განმავლობაში, ჭვარტლის სისქის მიხედვით. შედეგად, ჭუჭყი ადვილად გაიწმინდება.
ტაფა გამოწვით ღუმელში. დარწმუნდით, რომ არ დნება. 5 წუთის შემდეგ ჭუჭყი მოშორდება. ეს მეთოდი არ გამოიყენება ტაფებზე, რომელთაც თხელი კედლები აქვთ. თუჯის ტაფა შეიძლება თავდაყირა მოათავსოთ გაზქურის სანთურზე და დატოვოთ რამდენიმე საათის განმავლობაში, პერიოდულად მოაბრუნოთ იგი სხვადასხვა მხრიდან ცეცხლისკენ. თუ ტაფა ამ მდგომარეობაში კარგად არ არის დაბალანსებული, ამოაბრუნეთ იგი თავდაყირა და დააყარეთ ჩვეულებრივი საცხობი სოდა, რათა უზრუნველყოთ თანაბარი ტემპერატურა.