პოლონეთში ყავის ეს რეცეპტი ყველაზე მოთხოვნადია - რეცეპტი ვარშავიდან - rogor.ge

პოლონეთში ყავის ეს რეცეპტი ყველაზე მოთხოვნადია - რეცეპტი ვარშავიდან

პოლონურად ყავის მომზადების მთავარი საიდუმლო ის არის, რომ ის უნდა დალიოთ ნალექთან ერთად. არ გადაწუროთ, არ დაამუშავოთ. მოხარშეთ სასმელი პირდაპირ ჭიქაში და ცოტა ხანი დაელოდეთ.

დააფარეთ ყავას ფინჯანი და დატოვეთ 2-3 წუთი. რაც უფრო დიდხანს იდგება სასმელი, მით უფრო გამოხატული იქნება მისი გემო. დაყენების დროის გასვლის შემდეგ დაამატეთ რძე ან შაქარი.

rogor2-1670492053.jpg

3 წუთის შემდეგ შეგიძლიათ დააგემოვნოთ ყავა და შეაფასოთ მისი გემო. დალიეთ პატარა ყლუპებით, ოდნავ გაიჩერეთ ყავა ენაზე, რომ უკეთ იგრძნოთ არომატი.