როგორ გამოიყენოთ ხორცის საბეგვი ჩაქუჩის მეორე მხარე - ეს ბევრმა დიასახლისმა არ იცის
ჩვენ შეჩვეულები ვართ, რომ სამზარეულოში უნდა იყოს ჩაქუჩი ხორცისთვის. მის ერთ მხარეს უფრო პატარა კბილები ავსებს, მეორეს - მეტი. მაგრამ იცოდით, რომ სინამდვილეში, სამზარეულოსთვის 11-ზე მეტი ტიპის ჩაქუჩი არსებობს? თუმცა, მხოლოდ ორი ვარიანტია ყველაზე გავრცელებული. ის, რაც თითოეული ჩვენგანისთვის ნაცნობია.
როგორც ჩანს, ასეთი ჩაქუჩის მუშაობის არსი არის ხორცის ნაჭრის დარბილება. მაგრამ ზოგიერთი ექსპერტი თვლის, რომ არასწორად შერჩეული სამზარეულოს ინსტრუმენტი მხოლოდ აუარესებს ხორცის გემოს. იმის გამო, რომ ბასრ კბილებს შეუძლიათ ხორცის ბოჭკოების დაშლა, ხორცი უფრო მაგარი ხდება. ამიტომაც დიდი ყურადღება უნდა მიაქციოთ სწორი ხელსაწყოს არჩევას.
ხორცი ასევე შეიძლება იყოს განსხვავებული და თითოეული ტიპისთვის თქვენ უნდა აირჩიოთ სამზარეულოს ჩაქუჩის ტიპი. მაგალითად, ნაზი ქათამი ადვილად ზიანდება. უფრო მაგარი საქონლის ხორცისთვის კი იდეალურია ჩაქუჩი ბასრი კბილებით. გარდა ამისა, მნიშვნელოვანია კბილების ზომის განსხვავებაც.
ბრტყელი მხარე, ან ის მხარე, სადაც კბილები უფრო გლუვია, კარგია სტეიკის დასაბეგვად. მაშინ, როცა უფრო პატარა და ბასრი კბილი იდეალურად მოამზადებს ხისტ ხორცს ღვეზელისთვის. სხვათა შორის, ყურადღებით დააკვირდით, რას აფარებთ ხორცს დაბეგვის დროს. ჩვეულებრივ, ამისათვის გამოიყენება საკვები პოლიეთილენის პარკი, მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ აიღოთ პატარა პლასტმასის დაფა. ის ხორცზე თანაბარ ზეწოლას ქმნის, ამიტომ არაფერი დაიშლება.
ისეც ხდება, რომ ხორცის ჩაქუჩი სამზარეულოში თითქოს თავისთავად ჩნდება. ხშირად ის მზადდება რაიმე სახის ლითონისგან და შეიძლება მემკვიდრეობით დაგვრჩეს დედებისგან ან ბებიებისგან. მაგრამ სინამდვილეში, ამ სამზარეულოს ინსტრუმენტის დამზადება შესაძლებელია სხვადასხვა მასალისგან. ასეთი ჩაქუჩების დამზადება შესაძლებელია ხის, ალუმინის, პლასტმასის, უჟანგავი ფოლადისგან. ან თუნდაც რომელიმე ზემოთ ჩამოთვლილი მასალის კომბინაციით.
ახალი სამზარეულოს ჩაქუჩის ყიდვისას, გასათვალისწინებელია მრავალი ფაქტორი. რა მასალისგან არის დამზადებული, როგორია მისი ფორმა და ზომა. დაუსვით საკუთარ თავს შეკითხვა: "მოხერხებული იქნება ასეთი ჩაქუჩის გამოყენება?" გაითვალისწინეთ ის ფაქტიც, რომელ ხორცთან უფრო ხშირად იმუშავებთ და რა ტიპის კერძებს მოამზადებთ.
შეარჩიეთ სამზარეულოს ასეთი ჩაქუჩი, რომ მაქსიმალურად კომფორტულად იმუშაოთ. ის არა მხოლოდ კომფორტული უნდა იყოს ხელში, არამედ ადვილად ირეცხებოდეს. მაგალითად, ალუმინის ან პლასტმასის ჩაქუჩები ადვილად იწმინდება ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში.
ხის ჩაქუჩი
ძალიან მსუბუქი ატრიბუტია, მისით მოსახერხებელია მუშაობა, მაგრამ მუშაობის ხარისხი არც თუ ისე ეფექტური. სიმსუბუქის გამო ხის ხელსაწყო ხორცს თხელ რბილ ტექსტურას ვერ მისცემს. ერთის მხრივ, ეს არის უსაფრთხო, ეკოლოგიურად სუფთა მასალა, მაგრამ მიუხედავად ამისა, ტენიანობის გავლენის ქვეშ, ხე სწრაფად იშლება და უმ ხორცთან ხშირი კონტაქტის შედეგად, პროდუქტის ზედაპირზე წარმოიქმნება ბაქტერიები.
უჟანგავი ფოლადის
საბჭოთა სამზარეულოში უჟანგავი ფოლადის ინვენტარის პოვნა ჯერ კიდევ შეიძლება და ეს შემთხვევითი არ არის, რადგან ვინ, თუ არა ბებიებმა, ბევრი რამ იციან უგემრიელესი კერძების მოსამზადებლად ხელსაწყოების არჩევის შესახებ. ეს არის ყველაზე სასურველი ვარიანტი, რომელიც ხარისხიანად მისცემს ჭრილს სასურველ სისქემდე. ის არ არის ძალიან მძიმე და, შესაბამისად, არ საჭიროებს რაიმე ძალისხმევას მის მოსახმარად.
ალუმინის
ეს ნიმუში საუკეთესოდ გამოიყენება ქათმის ფილესთვის, ან მინიატურული ხორცპროდუქტებისთვის, რადგან ის საკმაოდ მსუბუქია და სქელ ხორცს ვერ გაუძლებს. ზოგადად, ეს არის პრაქტიკული პროდუქტი, რომელიც არის ჰიგიენური და არ შთანთქავს ტენიანობას. ალუმინის ხელსაწყოებს არ ეშინიათ ტემპერატურის ცვლილებებისა და ჟანგის.
თუ სამზარეულოში ხშირად გიწევთ ხორცის სქელი, მყარი ნაჭრების დაბეგვა, მაშინ შეარჩიეთ ჩაქუჩი დიდი კბილებით. დელიკატური დამუშავებისთვის ან კიდეების ცემისთვის შესაფერისია პატარა კბილი. სტეიკების დასარბილებლად შეიძინეთ გლუვი ზედაპირით. ზოგადად, რეკომენდებულია ხელსაწყოს არჩევა ერთ მხარეს სასურველი სიმაღლის კბილებით, მეორე მხარეს კი გლუვით.