როგორ მოვამზადოთ ტორტი "რაფაელო" ცხობის გარეშე - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ტორტი "რაფაელო" ცხობის გარეშე

მოამზადეთ მძიმე ფსკერიანი ქვაბი. ის კრემის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ. ფრთხილად უნდა იყოთ, რომ კრემის კომპონენტები არ დაიწვას ხარშვისას. ტაფაში ჩაასხით რძე, დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი და ვანილის შაქარი, სახამებელი. ნაზად აურიეთ ინგრედიენტები, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

აუცილებელია, რომ კვერცხი მთლიანად გაიხსნას რძეში. ამის შემდეგ, შეგიძლიათ გაზქურაზე დადგათ ქვაბი კრემით. სიმძლავრე უნდა იყოს მინიმალური. კრემი ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე გასქელებამდე, მუდმივად ურიეთ.

როგორც კი შეამჩნევთ, რომ კრემი შეიძლება მალე ადუღდეს, გადმოდგით გაზქურიდან. ჯერ კიდევ ცხელ კრემს დაუმატეთ კარაქის ნაჭრები. მიღებული მუსი აურიეთ, შემდეგ ჩააყარეთ ქოქოსის ფანტელები და კვლავ აურიეთ ყველა ინგრედიენტი ერთგვაროვნებამდე. კრემი უნდა იყოს საკმაოდ სქელი.

ვაფლის ნამცხვრები ჯერ კიდევ თბილი კრემით უნდა გაჟღინთოთ. როცა გაცივდება, გაცილებით გართულდება, რადგან კრემი უფრო სქელი და ბლანტი გახდება. კრემის ფენის შემდეგ დაამატეთ მოხალული არაქისის ნაჭრები. საშუალოდ, ერთ ვაფლს ორი სუფრის კოვზი კრემი სჭირდება.

როდესაც დაასრულებთ ფენების აწყობას, დაფარეთ ტორტი კრემით და ყველა მხრიდან მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი. მორთეთ "რაფაელოს" ბურთულებით.

rogor-1668589187.jpg